Son Konu

Ev Yapımı Nişan Pastası

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ev Yapımı Nişan Pastası Resimli

Ev Yapımı Nişan Pastası Tarifi

Ev Yapımı Nişan Pastası Yapmaya ne dersiniz evinizde kendi Nşan Pastanızı yada cocuklarınızın Nişan pastaları hazırlamak oldukc keyifli bir şey olsa gerek oyleyse Nişan pastasının tarifine gecelim hemen ne dersiniz işte sizlere Ev Yapımı Nişan Pastası Tarifi

Pandispanya İcin Gerekli Malzemeler

1 tsp karbonat
12 paket kabartma tozu
500 gr sut
200 gr erimiş cikolata
12 yumurta
500 gr tereyağ
1 kg toz şeker
500 gr un
100 gr kakao
350 gr kekun

imagesevyapiminisanpastasi5ad3e1b2a41c9

Pandispanyanın Hazırlanışı

Yumurta, sut ve yağ oda sıcaklığında olmalı Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve kakao elenmeli

Tum malzemeyi derin ve buyuk bir karıştırma kabına alıp mikser ile krema kıvamına gelene kadar cırpalım

Ben kare kek kalıbı kullandım 3 farklı boy kek kalıbının altına yağlı kağıt serip kek hamurunu dokelim Kekin duzgun kabarması icin spatula ile ortadan kenarlara doğru duzeltelim Kalıpta kabarcık ve boşluk kalmaması icin hafifce yere vuralım

170 derece fırında pişirelim 1 gece buzlukta bekleterek kullanalım

Pastacı Kreması İcin Gereken Malzemeler

4 yumurta sarısı
2 butun yumurta
14 cay kaşığı vanilya
1 paket krem şanti
12 bardak sut
1 lt sut
250 gr toz şeker
150 gr un

Sutu kaynatalım Diğer malzemeleri bir tencerenin icine koyarak hepsini karıştıralım

Kaynayan sutten 1 kepce alarak karışımın icine ekleyelim Surekli cırparak yumurtaların pişmesini onleyelim

Kalan surun tamamını ekleyerek tencereyi orta ateşe koyalım Surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim

1 paket krem şantiyi, 12 bardak soğuk sut ile cırpalım Soğuttuğumuz kremanın icine ekleyerek iyice karıştıralım

Nişan Pastasının Tarifi

Buzlukta 1 gece beklettiğimiz kekleri cıkarıp once uzerilerini duz olacak şekilde alalım Keklerin kenarlarının duzgun olması ve sert olan kabuklarının alınması icin 1 cm kadar duzgun bir şekilde keselim

Uzerlerini ve kenarlarını duzelttiğimiz kekleri tam ortasından ikiye bolelim Keklerin alt katının uzerini şekerli su (1 cay bardağı su, 12 cay bardağı şeker) ile fırca yardımıyla ıslatalım İstenirse şurubun icine likor, konyak eklenebilir

3 Kekin kenarlarını duzeltmek icin kestiğimiz parcalardan kremanın taşmaması icin kekin alt katının uzerinin kenarlarına cerceve yapalım Bu cercevenin 0,5 cm genişliğinde olması yeterli Burada onemli olan yuksekliğinin her kenarda aynı olmasıdır Bu cercevenin kek ile temas edecek yuzeyine cok ince krema surerek kaymasını engelleyebiliriz

Kekten yaptığımız cercevenin icine hazırladığımız kremadan koyarak spatula ile uzerini duzeltelim Kekin ust katını koyarak yine fırca yardımıyla şurubumuz ile ıslatalım Kekin 3 katınıda aynı şekilde hazırlayalım Keklerin uzerini cok ince bir kat hazırladığımız krema ile kaplayalım Kaplarken spatula ile kremanın fazlasını alalım

Ben bu sefer hazır şeker hamuru kullandım Şeker hamurunu Fermo'dan aldım ve cok memnun kaldım Herhangi bir catlama olmadı

Şeker hamurunu tezgah uzerinde bir kere toparladıktan sonra acmak icin mısır nişastası kullanalım Şeker hamurumuzun buyukluğunden biraz daha geniş bir alana mısır nişastasını eleyelim Nişastayı elerken hic boşluk kalmamalı ve tezgah nişastadan gorulmemeli Merdane yardımıyla şeker hamurunu acalım Dikkat etmemiz gereken hamurun cok ince olmaması ve her yanının eşit yukseklikte acılmasıdır

Actığımız şeker hamurunu merdaneye sararak altına yapışan nişastayı, geniş bir boya fırcası yardımıyla temizleyelim

Her katı ayrı olarak kaplamamız gerekiyor Actığımız şeker hamurunu kekin uzerine yerleştirelim Elimiz ile yumuşak hareketlerle duzelterek kenarlarını oturtalım Ozellikle kare pasta olması nedeniyle koşelerinin cok iyi oturtulması gereklidir Elimizle duzelterek koşelerin duzgun bir şekilde kaplanmasını sağlayabiliriz
Şeker hamurunu kapladıktan sonra oncelikle kenarlarda kalan fazla hamurları kucuk spatula ile keselim Daha sonra kenarlarını pastanın altına iterek geriye kalan az miktardaki fazlalıkları temizleyelim

Tum katları bu şekilde kapladıktan sonra, pasta katlarını ust uste yerleştirelim Ust uste yerleştirirken iki kat arasına pasta altlarına konulan kartonlardan keserek pastanın kenarından gorunmeyecek şekilde yerleştirelim

Boylece ust katta yer alan pastayı keserken alt kata zarar vermemiş olacağız

Hazırladığımız cicekleri gul, karanfil, mine cicekleri Hangi cicekten koymak istiyorsak zevkimize gore once nereye yerleştireceğimize karar verip ardından royal icing yardımı ile yapıştıralım

Üst Alt