Son Konu

Ev Yapımı Pide

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ev Yapımı Pide Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
*Yarım tatlı kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*22, 5 su bardağı un

Kıymalı harcı için;

*200 gram kıyma
*1 küçük soğan
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım su bardağı domates konservesi
*1 tutam maydanoz

Peynirli iç için;

*Ev yapımı peynir
*Kaşar

Üzeri için;

*2 yemek kaşığı tereyağı

Ev Yapımı Pide Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce ılık su ile mayayı karıştırıp 15 dakika bekliyoruz (üzeri köpük köpük olacak)
*Daha sonra unumuza şekeri tuzu ekleyip karıştırıyoruz, bekleyen mayayı da ekleyip yoğuruyoruz yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediyoruz hamura çatlak olmaması için biraz zeytinyağı sürüyoruz ve ılık ortamda 1 saat mayalıyoruz
*Hamur mayalana dursun kıymalı harcımız için tavaya kıymayı alıp kavuruyoruz kavrulunca soğanını ekliyoruz
*5 dakika kavuruyoruz sonra domates konservesini ve tuzu ekleyip, 5 dakika daha kısık ateşte bekletiyoruz sonra soğumaya bırakıyoruz
*Fırını açıp 220 derecede tepsimizi ısıtıyoruz
*Daha sonra masaya un serpip hamurumuzu unluyoruz, üç bezeye bıçakla bölüyoruz
*Daha sonra hamura pide şekli verip kıymalı harcımızı diğerine de peynirli harcımızı koyup (annemin yaptığı peyniri kullandım müthiş oldu istediniz peynir olabilir; kaşar, eski kaşar, mozerella)
*Kenarlarını içe doğru katlayıp pide şekli veriyoruz, yağlı kağıda yaptığımız pide hamurlarını yerleştiriyoruz kağıdın kenarlarından tutup tepsiye koyuyoruz (tek kişi koymak zor olduğu için koyarken eşimden yardım aldım)
*220 dereceli fırında 1520 dakika pişiriyoruz, daha sonra tavada tereyağını eritip pişince kenarlarına sürüyoruz(gerçekten çok güzel bir pide oluyor her zaman ev yapımı doğal olan şeyler güzeldir, yapmanızı tavsiye ederim kime yaptıysam beğendiler ve tağrif istediler)

Afiyet olsun?
*

Üst Alt