Evde Dolu Gereçli Uzunluk Boy Tepsi Pizza Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ/ zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yağ
- 2 yemek kaşığı su
- 1 konserve yarısı mısır
- 10-15 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 15-20 adet zeytin
- 500 gram kaşar peyniri
- 200 gram doğranmış sucuk
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Evde Dolu Gereçli Uzunluk Boy Tepsi Pizza Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle dolu dolu 3 tepsi boyutunda pizza yapacağız. .
- Öncelikle hamur yoğurma kabına unumuzu ekleyelim ve ortasını havuz biçiminde açalım.
- Sırayla şekerimizi, tuzumuzu, instant mayamızı, yağımızı ve ılık suyumuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde edelim ve hamurumuzun kabını streç yardımıyla kapatıp 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanana kadar bir yandan da sosumuzu ve pizzamızın gereçlerini hazırlayalım.
- Sosumuz için bir kaba salça, tuz, kekik, yağ ve suyumuzu ekleyelim ve sosumuzu 2 dakika kadar ocakta kaynatalım.
- Şimdi pizza materyallerimizi hazırlamaya başlayalım.
- Öncelikle kaşar peynirimizi rendeleyelim.
- Biberlerimizi ve zeytinlerimizi ince ince doğrayalım. Mısırımızı da bir kaba ekleyelim.
- En son olarak sucuklarımızı da doğrayarak materyallerimizi hazır edelim. (ben hazır dilimlenmiş sucuk ve hazır konserve mısır tercih ettim).
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp elimizle biraz yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu eşit bezelere bölelim ( ben 3 eşit bezelere böldüm ).
- Bir bezesini tezgaha alarak 1 tepsi boyutunda olacak formda açalım ve tepsiye hamurumuzu güzelce dizelim.
- Bir çatal yardımıyla da delikler açalım.
- Sonrasında sosumuzu ve yağımızı hamura sürüp yedirelim ve 200 derecelik fırında 5 dakika kadar ısıtalım.
- Isınan hamurumuza pizza materyallerimizi sırayla dizelim ve 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.
- Pişen hamurumuzun üzerine isteğe nazaran kekik ekleyebilirsiniz.
- Şimdiden deneyecek olanlara afiyetler olsun.
- Hamuru yoğuracağımız vakit kesinlikle ılık su kullanalım. Daha süratli mayalanır.
- Hamurumuzu çok kalın yapmayalım. Aksi halde gereçler pişer lakin hamurumuz pişmez.
- Tepsiye dizdiğimiz hamuru 5 dakika kadar fırında ısıtalım. Bu sayede pizzamız hamur kalmayacaktır ve çıtır çıtır bir hal alacaktır.
- Kaşar peynirimizi materyallerin üzerine serpmeyelim zira fırında pişerken kaşar evvel yanacağından başka materyallerin pişmesini engelleyecektir.
- O yüzden sosumuzun üzerine kaşarımızı ekledikten sonra öbür gereçlerimizi dizelim.