Düş: Manikür pedikür bir kere yaptırmakla çözülse inanılmaz olur Hakiki: Evde kendinize manikür yapabilirsiniz
İnsanlar ellerinize bakar Bilgisayarın tuşuna basarken, kalemle yazı yazarken, otobüste bir yerlere tutunurken siz ayrım etmeseniz de elleriniz her zaman göz önündedir Nereden mi biliyorum? Manikürümü, tırnağımın uzunluğunu, ojemin rengini ne vakit değiştirsem hemen farkediyorlar Her defasında manikür salonuna gitseydim illaki çoktan iflas bayrağını çekmiştim Evde manikür pedikür gerçekleştirmek dünyanın en kolay işi desem inanır mısınız?
Evde manikür yapmakEvde oturup kendiniz yerine getirmek varken manikür salonlarına her hafta avuç dolusu para dökmenin manası değil peyderpey başlayalım:
• Ilk Önce hangi çivi şeklini istediğinize karar vermelisiniz Benim tercihim hafif oval Ne bütün kare ne tam yuvarlak İkisinin arası Çivi diplerini aynaya tutunca görünen ovali izlemek fazla basit Sevdiğiniz şekli bulduktan daha sonra iş törpüye kalıyor*
• Tırnaklarınızın eşdeğer uzunlukta olduğuna emin olmalısınız Tırnaklarınızı birbirinin üstüne koyup ölçebilirsiniz*
• Oje şişesini sakın sallamayın Hava kabarcıkları oluşur Avucunuzda silindir gibi yuvarlayabilirsiniz*
• Oje sürmeden önce tırnağınızda oje olmasa da asetonlu pamukla tırnaklarınızı silin Krem veya sabun gibi harabeler olmayınca ojeniz daha akıcı sürülür, daha basit kurur
• Bir anahtar sözcük daha: ojenin fırçasını başparmağınız ve orta parmağınızla tutun Sinyâl parmağınız kapağın üstünde dursun
• En başarılı netice için ojeyi ince tabakalar halinde sürün Önce ortaya, sonradan sola, sonra sağa Birkaç dakika sonra en baştan ikinci kata başlayın
• Manikür ve pedikür sona erince aseton damlattığınız pamuklu çubukla taşmış ojeleri temizleyin Hataları kapatın
• Ojenin kurumasını süratli gitmek için soğuk ayarda bir – iki dakika saç kurutma makinesine tutabilirsiniz en düşük 10 santim mesafe bırakmayı unutmayın*
• Ojeleriniz kurumadan evden çıkmanız gerekirse ellerinizi ve ayaklarınızı soğuk suya tutarak ojeleri kurutabilirsiniz Kütikül kremi de ojenize bir şey yapışmasını engellemeye yeter
Dışarda manikür yaptırmak• Takma tırnaklar hiçbir vakit kendi tırnağınızın yerini tutamaz Sıhhat açısından da takma tırnakları tercih etmemelisiniz
• Manikür salonlarındaki bakteriler konusunda paranoyaksanız kendi manikür aletlerinizi götürebilirsiniz
• Kütiküller kesilmeli mi kesilmemeli mi? Uzmanlar tırnak etlerinin kesilmemesi gerektiğini savunuyor Kütikül çivi yatağını koruyor Onlar olmazsa tırnağınızın enfeksiyon kapması lahza meselesi Banyodan çıktığınızda etleriniz yumuşakken pamuklu çubukla içeri dürüst ittirebilirsiniz Profesyoneller etleri kesme konusunda deneyimli Güvenebilirsiniz
• Oje kurutucu sürdürmeyin Tabii aceleniz yahut Oje kurutucu için ekstra ödenti isteyebilirler Hem oje kurutucular ojenin daha dayanıksız olmasına neden oluyor
Evde pedikür yerine getirmek• Banyodayken ponza taşı yardımıyla ayağınızdaki ölü derilerden kurtulun Krem veya losyon sürün Yatak çorabınızı ayağınıza geçirin Alın size yumuşacık ayaklar
• Ayaklarım daha da yumuşak olsun derseniz krem sürdükten daha sonra kalın bir muşambayla ayaklarınızı sarıp üzerine çorap giyebilirsiniz Bu şekilde uyumanız zor tabii ama becerebilirseniz uyandığınızda ayaklarınızı iki top pamuk değin yumuşamış bulabilirsiniz
• Tırnaklarınızı 1 cm ’den artı uzatmayın Ayrıca bakımı baskı, hem de aman aman görünmüyor *
• Kendinizi yaşlı göstermek istemiyorsanız kırmızı oje sürmeyin Takma tırnak kullanmayın Fransız manikürünü düzgün yapın But tırnaklarınızı deli renklere boyamanızda sakınca yok fakat bırakın elleriniz doğal kalsın
• Oje sürme işini aceleye getirmeyin Her parmağınızı boyarken zevk almaya bakın