Kurban bayramından sonra etleri değerlendirmenin en iyi yolu etleri kıyma çekmektir. Kasaba gitmeden kurban etlerini evde kolayca kendiniz çekebilirsiniz. Evde kolayca kıyma nasıl çekilir? Sizler için araştırdık. İşte detaylar:
Kurban bayramından kalan taptaze etleri değerlendirmek isterseniz kendi kıymanızı kendiniz evde yapabilirsiniz. Kurban bayramında kasaplar çok yoğun oldukları için evde kıyma makinesiyle kolayca etlerinizi çekebilirsiniz. Bütün yemeklere kullanabileceğiniz kıymayı yapmadan önce buzdolabında bir gün dinlendirmeniz gerekir. Dinlenen et çekildikten sonra daha çok lezzetli olur. Ana yemekten çorba çeşitlerine kadar bütün yemeklere lezzet katan kıyma nasıl çekilir? Detaylar haberimizde:
EVDE KIYMA NASIL ÇEKİLİR?
- Kıyma çekmen işlemine geçmeden önce etin mutlaka dinlenmiş olması gerekir. Dinlendirdiğiniz etin kemiklerini, sert olan yerlerini çıkarın. Et parçasının içinde zar varsa onları da ayıklayıp çıkarın.
- Güzelce ayıkladıktan sonra yağlarını çıkarmadan küçük parçalar halinde kesin. Kestiğiniz etleri iki türlü çekebilirsiniz. Evde eğer et kıyma makineniz varsa onu çalıştırın ve etlerini içine koyup çekmeye başlayın.
- Eğer evde et kıyması yoksa da etleriniz robot ile kolayca çekebilirsiniz.
DONDURUCUDA ET NE KADAR BEKLETİLEBİLİR?
Kırmızı et çeşitlerinin buzdolabı yerine derin dondurucuda saklamasıyla oluşacak gün farkı aşağıdaki örneklerde görülebilir:
- Kuşbaşı et ve biftek buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 6-12 ay taze kalabilir.
- Kıyma, köfte ve sakatat buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 3-4 ay taze kalabilir.
- Pişmiş et ve et yemekleri buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
- Et suyu ve et suyuna yapılan çorbalar buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
- Sosis ve salam gibi şarküteri ürünleri paketleri açıldıktan sonra buzdolabında en fazla 4-5 gün, füme etler 1 hafta saklanabilirken derin dondurucuda bu süre salamlar için 1-2 ay, füme etlerde 9-12 aydır.