Son Konu

Evlenmek İçin Yemin Ettiğim Kızın Ahını Aldım Ne Yapmalıyım?

Profösör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
Tepkime
14
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Hocam ilk başta yeni bir sayfa açmak istedim kendime hoşlandığım bir bayanla 1 yıldır görüştüm ilişki içinde hatalarım oldu üzdüm onu bana beddualar etti. Kendisinden affımı istedim bir daha yapmam böyle hatalar dedim ve gönlünü almayı zorda olsa başardım… Sonra bana baskı altında evlilik ve nişan için yemin ettirdi bende doğrusunu yanlışını hesaplamadan ağzımdan çıktı yeminler…. Sonra huzursuzlanmaya başladım çünkü yemin ettim cümlesi ağzımdan çıkmıştı….

Sürekli tartışıp kavga eder olduk ben askerdeyken yanımda olmaya çalıştı ama yinede sürekli kavgalarla geçti günlerim her günüm moral bozukluğu içinde geçti sonrasında bir bayanın ağzına almayacağı ve benim bile kullanmadığım çok kötü küfürler etti ve soğudum ilişkiden hayattan her şeyden soğudum çünkü bana o kadar ağır küfürler etti ki ailem sülalem her şey dahil etti işin içine…

Akrabamı aradı beni onlara şikayet etti…ve bende zorda olsa bitirdim çünkü 12 ayım geçti zorlandım ayrılmakta böyle yapsa da yinede benim hoşlantım vardı çünkü yeri geldi bana askerdeyken yardım etti para gönderdi mesela… Ama maddi olarak 1 kuruş borcum yok bana gönderdiği parayı geri ödedim hatta fazlasıyla ödedim ki hak talep etmesin diye…. Ama hocam benim içim huzursuz ne yapmalıyım bunalımdayım çünkü bir bayanın 12 ayını çaldım… Empati yaptığımda bana da zor gelirdi 12 ayımın gitmesi bayan için zor….içim huzursuz hocam kalbim sıkışıyor bazen….kötü niyetli bir insan olmadım hiç bir zaman kendime yakıştıramadığım hatalar yaptım bu hatalardan biride bu anlatığım oldu….önerilerinizi önemle ve ciddiyetle takip ediyor olacağım….görüşleriniz ve yönlendirmeleriniz için Allah razı olsun….teşekkür ederim. Saygılarımla.

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, sizinde kendinize göre haklı nedenleriniz var ancak suçlu olduğunuzu kabul etmelisiniz. Bu nedenle tövbe etmelisiniz. Zira karşınızda ki kız uzun bir zaman boyunca sizinle evlenmeyi beklemiş. Ancak askerden dönünce size göndermiş olduğu paraları geri ödemeniz çok yerinde olmuş. Size tavsiyemiz hata yaptığınızı kabul ederek bu konuyu kapatmanızdır. O kişi ile irtibatınızı tamamen kesmelisiniz. Zira bu noktadan sonra o kişinin gönlünü sadece evlenerek alabilirsiniz. Bunun dışında ki her hareketiniz size olan öfkesini arttıracaktır. Samimiyet ile tövbe edin ve o kızın hayırlı bir eş bulması için dua edin. Zira bu sizin içinde çok önemlidir. Aksi bir durumda belkide ömrü boyunca sizi hayırsızlık ile kötülük ile anacaktır.

Üst Alt