Son Konu

F1'de Dünya Şampiyonu Belli Oldu: Red Bull Sürücüsü Max Verstappen

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-900693b9551b6a92c00c6a6a440865894b24c71d.jpg

Formula 1'de 2021 sezonunun şampiyonu Red Bull Honda pilotu Max Verstappen oldu.

Sezonun 22. ve son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix'sini Red Bull Honda pilotu Max Verstappen kazandı. Haftaya eşit puanda girdikleri Lewis Hamilton'ın önünde sezonu son damalı bayrağını en önde geçen Hollandalı sürücü, Formula 1'de 2021 sezonunun şampiyonu oldu.

Son 5 tut kala kaza oldu, güvenlik aracı piste girdi

Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı. Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton'ı geride bıraktı ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti.

Verstappen: Çılgıncaydı

Şampiyonluk sonrası Max Verstappen şu ifadeleri kullandı: 'Tüm yarış mücadele ettim ve son turda kazandım. Çılgıncaydı. Sergio'ya çok teşekkür ederim... Checo Perez'e teşekkür ediyorum. Hamilton'a karşı çok sert bir savunma yaptı. Umarım birlikte 10-15 sene daha bunu yaparız. Çılgınca her şey. Çok mutluyum.' dedi.

Lewis Hamilton ise 'Max'ı tebrik ediyorum. Takımım çok iyi iş çıkardı bu sezon. En zor sezonlardan birisiydi. Bu yolculuğun parçası olmak iyiydi. Her şeyimizi ortaya koyduk. Hiç pes etmedik.' dedi.

Yarışa sosyal medyadan gelen tepkiler

Üst Alt