Son Konu

faranjit belirtileri hakkında bilgi

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
merhabalarkesinlikle soğuk yiyip icemiyorumoda sıcaklığında bile birşey yesem icsem hemen baş ağrısıyla başlayan ve butun kafatasını saran (baş,boğaz,burun,geniz,yuz goz cevresi) ağrılar başlıyor, ayrıca nefeste daralma hissediyorum (alkol,sigara kullanmıyorum)ve 24 saat boyunca devam ediyorantibiyotik ve ağrı kesicilerle ancak rahatlayabiliyorumsudan meyveye kadar herşeyi ısıtıp yemek zorunda kalıyorum

doktorların ortak kanısı faranjit olduğu ama faranjit tek başına bu kadar hasar verebilir mi? başka ne ya neler buna sebep olabilirşimdiden teşekkur ederim kolay gelsin

Cevap: faranjit belirtileri hakkında bilgi

Oncelikle faranjit olup olmadığınızın en doğru yanıtını bir doktora giderek oğrenebilirisiniz Ancak burada bilgi vermek icin faranjit belirtilerini sayabliriz

Faranjit; Yutak bolgesinin iltihabıdır Virusbakteriler daha cok akut (ani başlayıp kısa suren) farenjit etkenidirler

Farenjit aslında boğaz mukazasının iltihaplanması dır Buda aniden ortaya cıkarsa akut farenjit, şayet uzun bir sure sonra ortaya cıkarsa kronik farenjit denir Grip ve uşutme nedeniyle boğaz mukazasının uzerine yerleşen virus iltihaplanmaya sebep olabilir Boğaz ağrıması, ses kısılması, boğaz ağrısı ve boğaz kuruması gibi durumlar ortaya cıkar

Boğaz iltihaplanması nına genelikle ağız ve diş bakımı, sigara, alkol, kimyasal ilaclar, besinlerdeki katkı maddeleri vb etkenlerdir

Bu nedenle uzman doktorun rahatsızlığın sebebini araştırması ve doğru teşhis koması cok onemlidir Teşhis icin gerekirse kann testi, endoskopi, komputertomografi ve rontgen cekilmesi gerekebilir

Üst Alt