bilgiliadam
Yeni Üye
Fatih Sultan Mehmet'in Vecizesi
Fatih Sultan Mehmet Vecizesi
Fatihin vezileri
Fatih Sultan Mehmet'in Bir Vecizesi
Milletim icin dunyayı sırtımda taşırım
Fatih Sultan Mehmet
Sultan Mehmet 12 yaşına geldiğinde babası Sultan Murat oğluna tahti bırakıp Manisa'ya inzivaya cekilirBu haber uzerine hristiyanlar Osmanlı tahtında bir cocuk olduğu icin Haclı ordusu toplayıp Osmanlının uzerine saldırmaya karar verir Bu olayı haber alan Sultan Mehmet babasını cağırır fakat babası artık sensin diye gelmez Bunun uzerine Sultan Mehmet babasına şu tarihi mesajı yollar:
Baba,
Eğer Padişah siz iseniz geliniz ve ordunun başına geciniz ,
yok eğer padişah ben isem size emrediyorum gelip ordunun başına geciniz
Dunya Devleti Ebedi Değildir Fani Cihanda Hic Kimse de Olumsuz Değildir İnsanların Dunyada Nefesleri Sayılıdır ve Olumsuzluk Kapısı Kapalıdır
Fatih Sultan Mehmet Vecizesi
Fatihin vezileri
Milletim icin dunyayı sırtımda taşırım
Fatih Sultan Mehmet
Sultan Mehmet 12 yaşına geldiğinde babası Sultan Murat oğluna tahti bırakıp Manisa'ya inzivaya cekilirBu haber uzerine hristiyanlar Osmanlı tahtında bir cocuk olduğu icin Haclı ordusu toplayıp Osmanlının uzerine saldırmaya karar verir Bu olayı haber alan Sultan Mehmet babasını cağırır fakat babası artık sensin diye gelmez Bunun uzerine Sultan Mehmet babasına şu tarihi mesajı yollar:
Baba,
Eğer Padişah siz iseniz geliniz ve ordunun başına geciniz ,
yok eğer padişah ben isem size emrediyorum gelip ordunun başına geciniz
Dunya Devleti Ebedi Değildir Fani Cihanda Hic Kimse de Olumsuz Değildir İnsanların Dunyada Nefesleri Sayılıdır ve Olumsuzluk Kapısı Kapalıdır