bilgiliadam
Yeni Üye
Fatih Sultan Mehmetin Duası nedir
Fatih Sultan Mehmetin Duası
Cağlar acan İstanbul Fatihi Sultan Mehmet Han,Bizansı fethettikten sonra imparatorluk sarayını gezerken,bir ara mahzene iner ve zindanda yaşlı bir papaza rastlar
Bu halin nedir,niye buraya hapsedildin?diye sorar
Papaz şu cevabı verir:arz edeyim sultanımKuşatma başladığında imparator beni huzuruna cağırdı ve İstanbulun duşup duşmeyeceğini sorduBende,ilmime dayanarak bunun son muhasara olduğunu,şehrin elimizden cıkacağını soyledimCok kızdı,bana eziyet edip buraya attırdı:
Bunun uzerine Fatih Sultan Mehmet Han bir an duşunur ve papaza şu soruyu sorar:
Peki bu şehir bir gun olurda bizimde elimizden cıkarmı?
Papazın cevabı duşundurucudur:Ne zamanki icinizdeki fesat artar,ahalinizkendi menfaatlerine teslim olur,mulklerini yabancılara satanlar coğalır,yabancıdan medet umanlar artar,şehir sizden cıkar
Fatih oracıkta diz cokup ellerini acar ve şoyle dua eder:
Ya Rabb!Boylelerini kahrına ve gazabına uğratmanı dilerim
Fatih Sultan Mehmetin Duası
Cağlar acan İstanbul Fatihi Sultan Mehmet Han,Bizansı fethettikten sonra imparatorluk sarayını gezerken,bir ara mahzene iner ve zindanda yaşlı bir papaza rastlar
Bu halin nedir,niye buraya hapsedildin?diye sorar
Papaz şu cevabı verir:arz edeyim sultanımKuşatma başladığında imparator beni huzuruna cağırdı ve İstanbulun duşup duşmeyeceğini sorduBende,ilmime dayanarak bunun son muhasara olduğunu,şehrin elimizden cıkacağını soyledimCok kızdı,bana eziyet edip buraya attırdı:
Bunun uzerine Fatih Sultan Mehmet Han bir an duşunur ve papaza şu soruyu sorar:
Peki bu şehir bir gun olurda bizimde elimizden cıkarmı?
Papazın cevabı duşundurucudur:Ne zamanki icinizdeki fesat artar,ahalinizkendi menfaatlerine teslim olur,mulklerini yabancılara satanlar coğalır,yabancıdan medet umanlar artar,şehir sizden cıkar
Fatih oracıkta diz cokup ellerini acar ve şoyle dua eder:
Ya Rabb!Boylelerini kahrına ve gazabına uğratmanı dilerim