Ferhunde'nin aşk sözleri Bundan sonra hangi rolü oynarsa oynasın ferhundenin imajını yıkacağını hiç sanmıyorumferhundeninasksozleri5c4e734cbe262alt Big Grin 1548645191 1548645191 ferhundeninasksozleri5c4e734ce7cb4ferhundeninasksozleri5c4e734ce7cb4 ferhundeninasksozleri5c4e734ce7cb4 İZLEYİCİNİN “YAPRAK DÖKÜMÜNÜN ‘KÖTÜ GELİN’İ FERHUNDE’YLE AYRINTILARIYLA ÖZDEŞLEŞTİRDİĞİ DENİZ ÇAKIR, BU İMAJI YIKMAYA HAZIRLANIYOR Yakında “Aşk Sözleri adlı bir tiyatro oyunuyla sevenlerinin karşısına çıkacak olan Çakır, ekim ayında perdelerini açacak oyunu ve “Yaprak Dökümündeki sürpriz gelişmeleri anlattı Ilk Olarak “Aşk Sözleri oyununuz şanslı olsun Bize biraz bu oyundan ve konusundan bahseder misiniz? teşekkür ederim “Aşk Sözlerini Shakespeare’in eserinden tiyatroya uyarlayıp idare eden kişi Kemal Kocatürk Bu oyunda Kocatürk, Mihrace Yekenkülüğ, Eren Balkan, Ali ıl, Erkan Pekbay gibi başarılı oyuncularla birlikte sahneye çıkacağım Konuya gelince Ana tema, adından da anlaşılacağı üzere aşk “Aşk, iki kişilik bir örgütlenme şekli midir? Yoksa hep tek karakter midir? Bizim memlekette çoğu kez rastladığımız türden, yani her zaman karşılıksız çek gibi midir? Bir oyalanma, gözlerini dünyanın gerçeklerine kapama şekli midir? Kıskançlık bu işin tuzubiberi mi yoksa denklerin çarpışması mıdır? Ya Da çiftleşmenin nedenselleştirilmesi, yani makinenin yağlanması mıdır aşk? ışte “Aşk Sözleri bu ve bunun gibi pek çok sorunun cevabını arayan bir oyun id Oyunun en beğendiğiniz özelliği ne oldu? Bu oyunda cümbür cemaat kendiden bir parça bulup kendini sorgulayacak Ama eğlenceyi ve coşkuyu da ıskalamayarak, onu da tadarak ışte beni çeken bu oldu TİYATRO HAKIKI BİR TUTKUDUR Neden bir sinema filmi, başka bir dizi değil de tiyatro oyununda edinmek istediniz? Shakespeare’in hayata ve aşka dair söylediği o koca cümleleri sıcak, insani, yakın, zaman zaman da rahatsız edecek kadar sert bir şekilde söylemenin yolunun yalnızca ve sadece tiyatroyla olası olduğunu düşünüyorum Kesinlikle sinemanın imkanları sonsuzdur Lakin tiyatroda yaptığınızı, sinemanın aksine sürekli bir şekilde seyircinin önünde başta yapıyormuş gibi her gecce tekrar kötüleşmek bir oyuncunun katiyen vazgeçemeyeceği bir tutkudur Oyun ne süre perdelerini açıyor? Yaklaşık iki aydır provalar devam ediyor 9 Ekim’de Muammer Karaca Tiyatrosu’nda prömiyer yapacağız FERHUNDE HER BÖLÜMDE FARKLI Yeni bir tiyatro oyununa başlıyor olsanız da, sizi “Yaprak Dökümünden ayrı düşünmek olası değil Ferhunde karakteriyle tamamen özdeşleştiniz yine de seyirci sizin iyi mi yoksa fena niyetli mi olduğunuza bir türlü karar veremiyor Içten, çünkü insanlar her bölümde Ferhunde hakkında farklı şeyler düşünüyorlar Bir gün iyi oluyor, ertesi gün bir anda değişiyor Niçin bu istikrarsızlık hali? Geçmişten gelen çok pozitif arızası var Geçmişi çok dinç olmadığı, hayatında yaklaşık olarak hiçbir şey yolunda gitmediği için en minik bir darbede öbür reaksiyonlar verebiliyor Sizce onun en güçsüz noktası ne? Hayatındaki en zayıf nokta, aile elde etmek kişisel olarak BEN DE OLSAM MİTHAT’I SEÇERDİM Mithat Bey ile Ferhunde’nin sürpriz evliliğinin altında da bu “aile olma özlemi mi yatıyor yani? Kendimce o kadar Çünkü çok abartılı ve çok aydınlık hayatlar yaşamış kadınlar, günün birinde kendilerine baktıklarında kolay şeyler istediklerinin farkına varırlar Kimse onun doğrusu elini tutmamıştır ama Ferhunde de sıcak bir ailenin içinde olmadığı, sahiplenilmediği için başka arayışlara yöneldi ılk kez karşısına onu sahiplenen biri çıktı Bayan ne kadar kuvvetli olursa olsun sahiplenilmek ister, erkeğinin enerjik olmasına ister şevket zinde değildi, Levent ise aşktan korktu Dolayısıyla her ikisi de korkak erkeklerdi Ya Mithat? Levent gibi kendini düşünen yok ilk kez Baktığınızda albenisi olan biri yok ama Ferhunde’ye kendini sevdireceğini düşünüyorum Senaryoyu okuduğumda ben bile “Bu adamla olmaz demiştim fakat daha sonra olabilir gibi geldi Ben de olsam Mithat’ı seçerdim Ferhunde sıkılmaz mı bu sükunetten? Bana bir noktadan sonra sıkılır gibi geliyor fakat hayattan fazla bezginlik olduğu için izleyiciyi şaşırtabilir de “ıstediğim huzur diyerek her şeyi bir kenara bırakabilirDördüncü sezona geldik, bu üçüncü evliliği oldu Şevket’deri önce birinden boşanmıştı zaten Fiilen bezginlik bir karakter, artık serüven arayacağını sanmıyorum Ferhunde beni ve seyirciyi şaşırtacak bu sezon gibi geliyor FERHUNDE İNSANLARA REFERANS OLABİLİR Benim de Ferhunde’ye kızdığım anlar oluyor, fakat bazen onun adına üzülüyorum Diğer koşullar altında şimdikinden çok farklı bir kadın olabilirdi Örneğin eve geldiğinde kimse onu sahiplenmedi O ailede en fazla özenilecek şey, baba ve kızlarının ilişkisiydi, fakat ona kimse “kızım demedi O hep “Ferhundeydi Bu kişilik insanları sahiden çok etkiledi, beni de vakit içinde Ferhunde ile özdeşleştirdiler Hatta yolda durdurup “Çoğu konuda senin gibi düşünüyorum, lakin böylece cüretkar olamıyorum diyenler var Kötülük anlamında referans almak istemem tabii fakat hayata karşı gözü kara edinmek ve hiç yoktan var elde etmek anlamında referans olabilir insanlara