Son Konu

Fındıklı Revani

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Fındıklı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
Şerbet için;
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 küçük dilim limon
Üstüne;
  • Tahin
  • Fındık yahut ceviz yahut fıstık

Fındıklı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetin materyallerini tencereye alın kaynayınca altını kısıp, 15 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
  2. Kek için yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın ve sırayla öteki gereçleri ekleyin tel çırpıcıyla karıştırın. En son çekilmiş fındığı ekleyin. ‼️bu ortada fındık yerine ceviz yahut fıstık da kullanabilirsiniz.
  3. Katı yağ ile uygunca yağladığınız küçük kare borcama (Veya ‼️‼️‼️daha ince olsun isterseniz küçük dikdörtgen borcam) harcı yayın ve 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  4. Ben fotoğraflardaki üzere uygunca kızarmasını seviyorum. Lütfen siz kendi fırın ayarınıza dikkat edin.
  5. Ben biraz kalın sevdiğim için küçük borcam kullandım fakat siz daha ince olsun derseniz küçük dikdörtgen borcamı kullanabilirsiniz.
  6. Fırından çıkan keki 2-3 dakika bekletin ve istediğiniz dilime bölün. Sonra soğuk şerbeti kepçeyle her yerine eşit dökün.
  7. Bu formda bir gece dinlendirin. Şerbetli tatlının net bir gece dinlenmesi gerekir. O vakit harika oluyor kıvamı.
  8. Dilimlerin üstünü tahin, fındık yahut fıstık yahut cevizle süsleyip servis edin. Afiyet olsun ❤️❤️❤️
Not: Tanım ölçüsü küçük kare yahut küçük dikdörtgen borcam ölçüsüdür.

Fındıklı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt