teknolojiuzmani
Yeni Üye
Fındıklı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 küçük dilim limon
- Tahin
- Fındık yahut ceviz yahut fıstık
Fındıklı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetin materyallerini tencereye alın kaynayınca altını kısıp, 15 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Kek için yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın ve sırayla öteki gereçleri ekleyin tel çırpıcıyla karıştırın. En son çekilmiş fındığı ekleyin. bu ortada fındık yerine ceviz yahut fıstık da kullanabilirsiniz.
- Katı yağ ile uygunca yağladığınız küçük kare borcama (Veya daha ince olsun isterseniz küçük dikdörtgen borcam) harcı yayın ve 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Ben fotoğraflardaki üzere uygunca kızarmasını seviyorum. Lütfen siz kendi fırın ayarınıza dikkat edin.
- Ben biraz kalın sevdiğim için küçük borcam kullandım fakat siz daha ince olsun derseniz küçük dikdörtgen borcamı kullanabilirsiniz.
- Fırından çıkan keki 2-3 dakika bekletin ve istediğiniz dilime bölün. Sonra soğuk şerbeti kepçeyle her yerine eşit dökün.
- Bu formda bir gece dinlendirin. Şerbetli tatlının net bir gece dinlenmesi gerekir. O vakit harika oluyor kıvamı.
- Dilimlerin üstünü tahin, fındık yahut fıstık yahut cevizle süsleyip servis edin. Afiyet olsun
Fındıklı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı