Son Konu

Fındıklı Tırtıl Baklava

teknoloji

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
findikli-tirtil-baklava.jpg

Fındıklı Tırtıl Baklava Tanımı İçin Materyaller

Hamuru İçin;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un (200 ml)
Üzeri İçin;
  • Eritilmiş 300 gram tereyağ
İçi İçin;
  • 600 gram kavrulmuş  fındık içi
Şerbeti İçin;
  • 5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamurunu Açmak İçin;
  • 500 gram buğday nişastası

Fındıklı Tırtıl Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir cam kaseye 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta ,1 çay bardağı  su, 1 çay kaşığı tuz ek edip karıştırın.
  2. Sonrasında denetimli olarak unu ekleyip yoğuralım. Kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak unu denetimli ekleyelim.
  3. Başka tarafta 600 gram fındık içini rondoda iri kıyım çekip cam kaseye alalım.
  4. Tencereye 5 su toz şeker, 3 su bardağı su ek edip  şerbetini 20 -25 dakika kaynatıp içine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ek edip bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  5. Öbür tarafta dinlenmiş olan baklava hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp tek tek buğday nişastası yardımı ile fırın tepsisi büyüklüğünde incecik açıp ,arasına fındık serpiştirip, oklava ile rulo yapıp ,büzerek bütün olarak cam tepsiye dizelim.
  6. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip evvelden ısıtılmış alt üst fırında 175 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkarıp soğuk olan şerbetimizi gezdiriyoruz.
  8. Baklava şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz afiyetler olsun.
Not: Benim hamurdan 22 beze çıktı .Diğerlerini de yaptım kuru kuru kilere kaldırdım isteğim vakit şerbetini döküp kullanabilirsiniz kuru halde mesken eriştesi üzere 12 ay saklayabilirsiniz bilginize sevgiler….

Fındıklı Tırtıl Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt