Son Konu

Fırında Dolma Biber

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Fırında Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeler

*25 adet dolmalık biber
*23 adet kapya biber
*3 adet orta boy soğan
*34 diş sarımsak
*3 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı nane
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 tutam reyhan
*2 orta boy domates ( Üzerini kapatmak için)
*Tuz

Üzeri için;

*1, 5 – 2 su bardağı su
*1 büyük boy domates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz

Fırında Dolma Biber Tarifi Yapılışı Herkese günaydın tünaydın iyi akşamlar Çok güzel bir yemek olan dolma biberi fırında denemeyen kaldıysa mutlaka denemeli
Öncelikle biberlerin üst kısımlarını keselim İçlerini ayıklayıp yıkayalım Kenara bırakıp kurumalarını sağlayalım
Pirinçlerimizi güzelce yıkayalım Soğanlarımızı minik minik doğrayalım Baharatlar, salça ve yağını da ekleyip güzelce karıştıralım
Biberlerimizi üstünde az boşluk bırakacak şekilde dolduralım Kalan boşluklara kestiğimiz domatesleri kapatalım Fırın tepsinize veya borcama yatay olacak şekilde dizelim Mümkün oldukca sık dizmeye özen gösterin dağılmamaları için Biberlerimizin üzerlerini sıvı yağ sürelim ( daha parlak oluyorlar)
Domatesi rendeleyelim İçerisine salça ve tuzunu ekleyip güzelce karıştıralım Sosumuzu tum biberlerin üzerine gezdirelim Suyumuzu da bir köşesinden güzelce dökelim Borcamın üzerini aliminyum folyo veya yağılı kağıt ile kapatıp ilk 10 dakika yüksek ısı da daha sonra 180 derece pirinçler yumuşayana kadar pişirelim Son 1015 dakika kızarması için folyoyu kaldıralım
AFİYET OLSUN
NOT: Biberleri ve iç harcı genellikle fazla hazırlıyorum Yaklaşık 8 dolma biber 2 tanede kapya biber pişirdim Geri kalan biberleri harcla doldurup buzluğa kaldırdım Kışın çok pratik oluyor Siz malzemeleri yarıya indirip de yapabilirsiniz veya benim gibi yarısını buzluğa yarısını fırına atabilirsiniz
*İç harcımız çiğden olduğu için gec pisecektir Ayni iç harcı tavada kavurarak eklerseniz daha kısa surede fırında pişecektir
*Fırındayken üzerine ilk etapta folyo, yağlı kağıt veya kapak gibi ürünlerle kapatmazsak dolmaların içi pişmiyor Buharı sağlamak için üzerini mutlaka kapatalım

Üst Alt