Son Konu

Fırında Hamsi

makaleci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
firinda-hamsi.jpg

Fırında Hamsi Tanımı İçin Materyaller

• 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı un yahut mısır unu (Dışının biraz daha çıtır olmasını isterseniz mısır unu kullanabilirsiniz)
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Koku oluşmaması için yarım limon
Not: baharatları dileğinize nazaran eklemeyebilirsiniz. ben baharatları ekleyerek yaptım ve bize nazaran lezzetli oldu tabi damak tadıyla da alakalı

Fırında Hamsi Tanımı Yapılışı

1. 1 kg hamsiyi güzelce temizleyip yıkıyoruz ve suyunu uygunca süzüyoruz.
  2. Daha sonra başka bir kaba unu (yada mısır ununu) ve tuzu güzelce karıştırıyoruz.
  3. Suyu süzülen hamsileri una güzelce buluyoruz ve iki hamsiyi yapıştırıyoruz. ( ben hamsi kuş formunda yaptım siz dilerseniz tek halde de dizebilirsiniz)
  4. Uygun bir tepsiye yağlı kağıdını yerleştirip yaptığımız hamsileri yanyana diziyoruz.
  5. Hepsi bittikten sonra üzeri için yağlı sosumuzu hazırlıyoruz.
  6. Bir kâse içerisine eritmiş olduğumuz bir kaşık dolusu tereyağ, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 adet rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Bir fırça yardımıyla hamsilerin üzerine güzelce sürüyoruz.
  8. Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına tepsimizi fırına sürelim. Kokusunu alması için fırın teline yahut ızgara teline temas etmeyecek formda fırın içinde uygun bir yere yarım limonu koyalım.
Not: limon ile büyük ölçüde kokunun önüne geçiliyor. Çok lakin çok az bir koku olabiliyor bu rahatsız edecek oranda mutlaka değil.

Güzelce kızardıktan sonra fırında alarak servis yapabilirsiniz. Tek seferde zahmetsizce hazırlayacağınız bu enfes tanımı deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Üst Alt