B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 10 Kas 2024 #1 Fırında Kıymalı Kabak Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet kabak 400 gram kıyma 1 adet uzunluk orta soğan 3 adet çarliston biberi 1 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber Kekik Üzeri için; 1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kabakları uzunluktan ikiye kesip ortasını oyalım. Akabinde kaynar suda 5-6 dakika haşlayalım. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ koyup soğan ve biberimizi kavuralım. Birkaç dakika soteledikten sonra kıymamızı ekleyelim. Kıymamız suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Rendelediğimiz yada çook minik doğradığımız domatesimizi de harcımıza ekleyelim. Salçamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım. Kıymalı harcımızı ortasını oyduğumuz kabakların ortasına dolduralım. Rendelediğimiz kaşar peynirini kabakların üzerine serpelim. Son olarak 180-200 derece de üstü kızarana kadar pişirelim. Ben kaşarı çok kızarmış sevdiğim için biraz fazla tuttum. Siz damak zevkinize nazaran denetimli biçimde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet kabak 400 gram kıyma 1 adet uzunluk orta soğan 3 adet çarliston biberi 1 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber Kekik Üzeri için; 1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kabakları uzunluktan ikiye kesip ortasını oyalım. Akabinde kaynar suda 5-6 dakika haşlayalım. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ koyup soğan ve biberimizi kavuralım. Birkaç dakika soteledikten sonra kıymamızı ekleyelim. Kıymamız suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Rendelediğimiz yada çook minik doğradığımız domatesimizi de harcımıza ekleyelim. Salçamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım. Kıymalı harcımızı ortasını oyduğumuz kabakların ortasına dolduralım. Rendelediğimiz kaşar peynirini kabakların üzerine serpelim. Son olarak 180-200 derece de üstü kızarana kadar pişirelim. Ben kaşarı çok kızarmış sevdiğim için biraz fazla tuttum. Siz damak zevkinize nazaran denetimli biçimde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı