T teknoloji Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,992 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 May 2024 #1 Fırında Köfte Patates Tanımı İçin Malzemeler 1 kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı salça Galete unu (ben kendi yaptığımı kullandım) 1 yemek kaşığı yağ Tuz, karabiber ,pulbiber ,kimyon Yarım kg kıyma Patates Biber Domates Maydanoz Sosu için Domates rendesi (Ben yazdan yaptığım konserveyi kullandım) Tuz karabiber su Fırında Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri soyup istediğiniz formda doğrayın ve suda bekletin nişastası gitsin. Daha sonra onları kızartın. Köfte için kıymayı kaba alın. Soğan ,sarımsak rendelenir. Maydanoz eklenir yağ ve baharatlar eklenip yumurta kırılıp hoş bir formda kıyma yoğrulur. Daha sonra onları da istediğiniz biçimi verip onları da diğer bi tavada kızartın. Kızaran patatesleri borcama alın dizin. Üzerine kızaran köfteleri dizin. Kabuğu soyulmuş yarım ay biçiminde doğranmış domatesleri ekleyin biberleri ekleyip sosunu hazırlayıp sosunu da ekleyip fırına verin. Afiyet olsun. Fırında Köfte Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Fırında Köfte Patates Tanımı İçin Malzemeler 1 kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı salça Galete unu (ben kendi yaptığımı kullandım) 1 yemek kaşığı yağ Tuz, karabiber ,pulbiber ,kimyon Yarım kg kıyma Patates Biber Domates Maydanoz Sosu için Domates rendesi (Ben yazdan yaptığım konserveyi kullandım) Tuz karabiber su Fırında Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri soyup istediğiniz formda doğrayın ve suda bekletin nişastası gitsin. Daha sonra onları kızartın. Köfte için kıymayı kaba alın. Soğan ,sarımsak rendelenir. Maydanoz eklenir yağ ve baharatlar eklenip yumurta kırılıp hoş bir formda kıyma yoğrulur. Daha sonra onları da istediğiniz biçimi verip onları da diğer bi tavada kızartın. Kızaran patatesleri borcama alın dizin. Üzerine kızaran köfteleri dizin. Kabuğu soyulmuş yarım ay biçiminde doğranmış domatesleri ekleyin biberleri ekleyip sosunu hazırlayıp sosunu da ekleyip fırına verin. Afiyet olsun. Fırında Köfte Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı