Son Konu

Fırında Patatesli Anne Köftesi

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Fırında Patatesli Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta uzunluk biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz
  • 5 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 kilo patates
Sosu için;
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak

Fırında Patatesli Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel biber çekirdeklerinden ayıklanır, yıkanır, maydanoz da ayıklanır fazla kısımları kesilir, sarımsak da soyulur.
  2. Mutfak tahtası üzerine biber, sarımsak, maydanoz alınır, satırla incecik doğranır, satır yoksa rondoya alıp çekebilirsiniz.
  3. Çekilen sebzeler kıymaya katılıp yoğrulur, damak tadınıza nazaran tuz, baharat, karbonat, galeta unu eklenip yoğrulur. En son su eklenerek kıymamız son defa yoğrulur.
  4. Elimiz ıslatılarak parmaktan daha küçük hal verilir, büyük uzunluk borcama dizilir, evvelce ısıtılmış 150 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir ☺️.
  5. Köfte pişerken patates soyulur, yıkanır, halka biçiminde doğranır, her halka ikiye yahut üçe kesilir, damak tadınıza nazaran tuz serpilir.
  6. Tavaya sıvı yağ alınır, yağ kızınca patatesler gerili, önlü kızartılır, fırındaki köfte denetim edilir, hafif kızarmış ise fırından alınır. Her köftenin ortasına patates yerleştirilir.
  7. Tavaya sıvı yağ, salça, ince doğranmış sarımsak alınır, karıştırılır, orta ateşin üzerinde karıştırılır. Yeterlice karışan karışıma suyu verilir, salça eriyince altı kapatılır.
  8. Hazırladığımız borcama dökülür, tekrar fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir. Ben yanına pilav yaptım ister sade, ister pilavla tüketebilirsiniz
Fırında Patatesli Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt