teknolojiuzmani
Yeni Üye
Fırında Patatesli Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 orta uzunluk biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım bağ maydanoz
- 5 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay bardağı su
- 1 kilo patates
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 3 diş sarımsak
Fırında Patatesli Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel biber çekirdeklerinden ayıklanır, yıkanır, maydanoz da ayıklanır fazla kısımları kesilir, sarımsak da soyulur.
- Mutfak tahtası üzerine biber, sarımsak, maydanoz alınır, satırla incecik doğranır, satır yoksa rondoya alıp çekebilirsiniz.
- Çekilen sebzeler kıymaya katılıp yoğrulur, damak tadınıza nazaran tuz, baharat, karbonat, galeta unu eklenip yoğrulur. En son su eklenerek kıymamız son defa yoğrulur.
- Elimiz ıslatılarak parmaktan daha küçük hal verilir, büyük uzunluk borcama dizilir, evvelce ısıtılmış 150 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir .
- Köfte pişerken patates soyulur, yıkanır, halka biçiminde doğranır, her halka ikiye yahut üçe kesilir, damak tadınıza nazaran tuz serpilir.
- Tavaya sıvı yağ alınır, yağ kızınca patatesler gerili, önlü kızartılır, fırındaki köfte denetim edilir, hafif kızarmış ise fırından alınır. Her köftenin ortasına patates yerleştirilir.
- Tavaya sıvı yağ, salça, ince doğranmış sarımsak alınır, karıştırılır, orta ateşin üzerinde karıştırılır. Yeterlice karışan karışıma suyu verilir, salça eriyince altı kapatılır.
- Hazırladığımız borcama dökülür, tekrar fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir. Ben yanına pilav yaptım ister sade, ister pilavla tüketebilirsiniz