D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 18 Eyl 2024 #1 Fırında Sebze Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler 350 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 6 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1,5 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için) Sebzeli sos için; 2 adet soğan 1 adet sarımsak 1 adet havuç 1 adet kapya biber 1 kase ıspanak (2 avuç kadar) 1,5 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı nişasta 150 ml süt 150 ml krema 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için; Kaşar peyniri Fırında Sebze Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak köfte için soğanı rendeleyin. Ardından tüm malzemeleri uygun bir kaba alarak güzelce yoğurun. Avuçlarınızı hafifçe yağlayarak büyük yuvarlak köfteler hazırlayın. Ben bu şekilde 5 adet köfte elde ettim. Köfteleri yarım saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Köfteleri çıkarttıktan sonra bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Fazla pişirmenize gerek yok, fırında da pişecekler. Renk alan köfteleri fırın kabına yerleştirin. Sosu için yine aynı tavaya tereyağını, sarımsağı ve yarım ay şeklinde doğranmış 2 adet soğanı alarak kavurmaya başlayın. Ardından doğranmış kapya biber ile rendelenmiş havucu ekleyin. Son olarak yıkanıp doğranmış bir kase ıspanağı ekleyerek hepsini soteleyin. Bir kasede süt, krema ve nişastayı çözülene kadar karıştırın. Karışımı sebzelerin üzerine döküp kıvam alana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp tuz ve karabiberini ekleyin. Sebzeli sosu köftelerin üzerine dökün. Üzerine 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200° fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra mutlaka sıcak olarak servis edin. Ben yanında erişte ile sundum. Siz gönlünüze göre değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun. Fırında Sebze Soslu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Fırında Sebze Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler 350 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 6 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1,5 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için) Sebzeli sos için; 2 adet soğan 1 adet sarımsak 1 adet havuç 1 adet kapya biber 1 kase ıspanak (2 avuç kadar) 1,5 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı nişasta 150 ml süt 150 ml krema 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için; Kaşar peyniri Fırında Sebze Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak köfte için soğanı rendeleyin. Ardından tüm malzemeleri uygun bir kaba alarak güzelce yoğurun. Avuçlarınızı hafifçe yağlayarak büyük yuvarlak köfteler hazırlayın. Ben bu şekilde 5 adet köfte elde ettim. Köfteleri yarım saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Köfteleri çıkarttıktan sonra bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Fazla pişirmenize gerek yok, fırında da pişecekler. Renk alan köfteleri fırın kabına yerleştirin. Sosu için yine aynı tavaya tereyağını, sarımsağı ve yarım ay şeklinde doğranmış 2 adet soğanı alarak kavurmaya başlayın. Ardından doğranmış kapya biber ile rendelenmiş havucu ekleyin. Son olarak yıkanıp doğranmış bir kase ıspanağı ekleyerek hepsini soteleyin. Bir kasede süt, krema ve nişastayı çözülene kadar karıştırın. Karışımı sebzelerin üzerine döküp kıvam alana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp tuz ve karabiberini ekleyin. Sebzeli sosu köftelerin üzerine dökün. Üzerine 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200° fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra mutlaka sıcak olarak servis edin. Ben yanında erişte ile sundum. Siz gönlünüze göre değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun. Fırında Sebze Soslu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı