morfeus
Yeni Üye
Fırında Soslu Sazan Balığı Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane büyük 2, 5 kilo sazan balığı
- Tuz, pul biber ,kırmızı toz ,biber
- Kekik ,kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 250 ml süt
- Karabiber, tuz
- Yarım bağ dereotu
- 2 diş sarımsak
- 2 – 3 damla limon suyu
- Balığın ortalarına 2 tane soğan
- 1 tane büyük patates
Fırında Soslu Sazan Balığı Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel balığımızı temizleyip yıkayalım suyu süzülsün bir taraftan derin bir kaba sıvı yağ ve baharatlar ekleyelim .
- Ben göz kararı ekledim sizler çok severseniz 1 tatlı kaşığı az baharat severseniz çay kaşığı ile ekleyebilirsiniz .
- Ben baharatsız yemek asla düşünemiyorum
- Balıklarımızı bir hoş artlı önlü sosa bulayalım ve vaktimiz varsa yarım saat bir saat bekletelim sosunu âlâ yine içine çeken balıkları fırın tepsisine yanmaz kâğıt serelim tepsiye dizelim.
- Ortalara yuvarlak soğan doğrayıp kapta ki sosa ekleyip karıştırıp balıkların ortalarına koyalım patatesleri sosa bulamadım sade bıraktım çocuklar için öncede ısıtılmış fırında 180 derecede 35 -40 dakika denetimli bir biçimde pişirelim .
- Onları fırındayken sosumuzu hazır edelim bir tavaya birinci evvel tereyağımızı alalım eriyen tereyağın üzerine sarımsak bir yemek kaşığı un ek edelim.
- Biraz kavrulsun sütü ekleyelim ve karışımı karıştıralım yoğunlaşana kadar yoğunlaşınca altını kısalım karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alalım .
- Dereotu doğrayalım ve karıştıralım kusursuz bir sos oldu fırından çıkan balığımızı üzerine sos döküp sunumuna hazır edelim .4