Y yasuo Yeni Üye Katılım 14 Şub 2021 Mesajlar 84,876 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 36 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Ağu 2023 #1 Fırında Taş Üzere Yoğurt İmali Tanımı İçin Gereçler 5 kg süt 3 yemek kaşığı yoğurt Fırında Taş Üzere Yoğurt Üretimi Tanımı Yapılışı Sütümüzü tencereye alalım. Aralıklı karıştırarak kaynatalım. 30 dk kaynasın. Kaynayan sütü kenara alıp soğumasını bekleyelim. Serçe parmağımızı süte sokunca 7 ye kadar sayalım. 7 de yanmaya başlıyorsa olmuştur. Şayet dereceniz varsa 48 derece ülküdür. Ilıyan sütten yoğurt mayamızın içine 1 -2 kaşık süt alıp karıştıralım. Mayayı süte ekleyip karıştıralım. Sütümüzü kaplara dökelim. Fırınımızı 40 derecede 5 dk ısıtalım. Fırını kapatalım. Sütlerimizi fırına koyalım fırının kapağını kapatalım. En az 6 saat en fazla 1 gece fırında kalsın. Ben 1 gece beklettim. Sabah fırından alıp ağzı açık formda buzdolabına koyalım. Akşama kadar beklemesi kâfi.
Fırında Taş Üzere Yoğurt İmali Tanımı İçin Gereçler 5 kg süt 3 yemek kaşığı yoğurt Fırında Taş Üzere Yoğurt Üretimi Tanımı Yapılışı Sütümüzü tencereye alalım. Aralıklı karıştırarak kaynatalım. 30 dk kaynasın. Kaynayan sütü kenara alıp soğumasını bekleyelim. Serçe parmağımızı süte sokunca 7 ye kadar sayalım. 7 de yanmaya başlıyorsa olmuştur. Şayet dereceniz varsa 48 derece ülküdür. Ilıyan sütten yoğurt mayamızın içine 1 -2 kaşık süt alıp karıştıralım. Mayayı süte ekleyip karıştıralım. Sütümüzü kaplara dökelim. Fırınımızı 40 derecede 5 dk ısıtalım. Fırını kapatalım. Sütlerimizi fırına koyalım fırının kapağını kapatalım. En az 6 saat en fazla 1 gece fırında kalsın. Ben 1 gece beklettim. Sabah fırından alıp ağzı açık formda buzdolabına koyalım. Akşama kadar beklemesi kâfi.