T teknoloji Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,992 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 27 Kas 2023 #1 Fırında Türlü Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti 2 adet patlıcan 3 adet patates 2 adet sivri biber 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet domates rendesi yahut domates sosu 1 su bardağı su Tuz Karabiber Pul biber Fırında Türlü Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz. Daha sonra patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz. Bu sırada küp küp doğranmış patateslerimizi kızgın yağda kızartıyoruz. Ardından patlıcanlarımızı da kızartıp bir kenara alıyoruz. Ardından tavamıza sıvı yağımızı ve etlerimizi koyuyoruz. Daha sonra soğan ve sivri biberlerimizi ekleyip pişiriyoruz. Daha sonra salça, domates sosu, su, tuz ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen harcımızın içine patlıcan ve patateslerimizi ekleyip 1-2 çeşit karıştırıp 3-4 dk daha pişiriyoruz. Ben güveç kullandım siz borcam da kullanabilirsiniz. Pişen yemeğimizi güveçlere hisse ediyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun. Fırında Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Fırında Türlü Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti 2 adet patlıcan 3 adet patates 2 adet sivri biber 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet domates rendesi yahut domates sosu 1 su bardağı su Tuz Karabiber Pul biber Fırında Türlü Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz. Daha sonra patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz. Bu sırada küp küp doğranmış patateslerimizi kızgın yağda kızartıyoruz. Ardından patlıcanlarımızı da kızartıp bir kenara alıyoruz. Ardından tavamıza sıvı yağımızı ve etlerimizi koyuyoruz. Daha sonra soğan ve sivri biberlerimizi ekleyip pişiriyoruz. Daha sonra salça, domates sosu, su, tuz ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen harcımızın içine patlıcan ve patateslerimizi ekleyip 1-2 çeşit karıştırıp 3-4 dk daha pişiriyoruz. Ben güveç kullandım siz borcam da kullanabilirsiniz. Pişen yemeğimizi güveçlere hisse ediyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun. Fırında Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı