E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 36 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Kas 2023 #1 Fırınsız Ocakta Haşhaşlı Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Büyük kahve fincanı kullanıldı. 2 adet yumurta Yarım kahve fincanı sıvı yağ 1 fincan yoğurt 1 çorba kaşığı şeker 1 fincan irmik 1 fincan un 1 kabartma tozu 1 çorba kaşığı mavi haşhaş olmasada olur Yarım paket vanilya 1 ufak limon kabuğu rendesi Şerbet için; 250 ml su bardağı ölçüm 1 bardak su 1 bardak şeker Bir kaç damla limon Fırınsız Ocakta Haşhaşlı Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce şerbetimiz şeker ve suyu tencereye alalım, kaynayınca limon sıkalım. 5 dk kadar pişirelim altını kapatalım. Yumurta, şeker, yağ ,yoğurt çırpılır. Diğer malzemeler eklenir çırpılır. Ben granit vok tava kulandım . Yağlı kağıt serelim tavamıza hamuru üzerine boşaltalım. Tavamızın altına göre aleminyon folyayı 4 e katlayalım.Ocağımızada ince bir folyo serelim. Tavamızı folyonun üzerine oturtalım. Üzerine bir çam kapak kapatalım buhar deliği varsa onuda tıkayalım. Altını yarım kısık olcak şekilde açalım.10 dk kadar böyle sonra en kısığa getirelim.25 dk pişirelim . Üzerine yağlı kağıdı koyalım ve bir kapak yada tabakla ters çevirelim. Üzerini örtmeyelim altı kızarana kadar pişirelim. 15 dk kadar sonra tabağa alalım. Soğuk şerbeti dökelim, soğuyunca dilimleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. Fırınsız Ocakta Haşhaşlı Yoğurt Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Fırınsız Ocakta Haşhaşlı Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Büyük kahve fincanı kullanıldı. 2 adet yumurta Yarım kahve fincanı sıvı yağ 1 fincan yoğurt 1 çorba kaşığı şeker 1 fincan irmik 1 fincan un 1 kabartma tozu 1 çorba kaşığı mavi haşhaş olmasada olur Yarım paket vanilya 1 ufak limon kabuğu rendesi Şerbet için; 250 ml su bardağı ölçüm 1 bardak su 1 bardak şeker Bir kaç damla limon Fırınsız Ocakta Haşhaşlı Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce şerbetimiz şeker ve suyu tencereye alalım, kaynayınca limon sıkalım. 5 dk kadar pişirelim altını kapatalım. Yumurta, şeker, yağ ,yoğurt çırpılır. Diğer malzemeler eklenir çırpılır. Ben granit vok tava kulandım . Yağlı kağıt serelim tavamıza hamuru üzerine boşaltalım. Tavamızın altına göre aleminyon folyayı 4 e katlayalım.Ocağımızada ince bir folyo serelim. Tavamızı folyonun üzerine oturtalım. Üzerine bir çam kapak kapatalım buhar deliği varsa onuda tıkayalım. Altını yarım kısık olcak şekilde açalım.10 dk kadar böyle sonra en kısığa getirelim.25 dk pişirelim . Üzerine yağlı kağıdı koyalım ve bir kapak yada tabakla ters çevirelim. Üzerini örtmeyelim altı kızarana kadar pişirelim. 15 dk kadar sonra tabağa alalım. Soğuk şerbeti dökelim, soğuyunca dilimleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. Fırınsız Ocakta Haşhaşlı Yoğurt Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı