Son Konu

Fizyoterapinin faydaları

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Fizyoterapi, bireylerin sağlıklı bir hareket kabiliyetine kavuşması için uygulanan metotların başında taraf alır. Fizyoterapi tatbikleri bilirkişi bir fizyoterapist tarafından gerçekleştirilir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon pratikleri artık günümüzde pek çok merkezde uygulanıyor. Aksaray fizik tedavi pratikleri da son yıllarda pek çok hastanın güzelleşmesinde değerli rol oynuyor.

Aksaray Fizyoterapi tatbikleri ve amaçlananlar

Fizik tedavi programı, illetin durumuna nazaran planlanır ve bilirkişi bir fizyoterapist tarafından tatbike konur. Fizyoterapi pratikleri soğuk tatbiki, yüzeysel ısı-derin ısı pratikleri, elektroterapi, hidroterapi, mekanoterapi, rahatlatıcı egzersiz tatbikleri manuel ve GTOS terapi üzere pek çok tatbikten oluşur. Aksaray GTOS Terapi pratikleri son devirlerde gayri metotlara nazaran bir adım öne çıkıyor. Ağrısız, ameliyatsız ve ışınsız bir yol olan GTOS Terapi hastaları birkaç seans ahir sağlıklı ve rahat bir hayata eriştirebiliyor. Fizyoterapi pratiklerinde muayyen başlı maksatlara ulaşılması öngörülür. Bunları şu halde açabiliriz:

Öncelikle ağrıların azaltılması Aksaray fizyoterapist pratiklerinde hedeflenen birinci aşamadır. Dolaşımın olumlu tarafta etkilenmesi ve kasların gevşetilmesi devamında beklenen durumlardır. Fizyoterapi pratikleri ile ilaç gereksiniminin minimuma indirilmesi de hedeflenir. Bunun yanında enflamasyonun giderilmesi de beklenen bir sonuçtur. Sağlıklı ve istikrarlı Aksaray fizyoterapi pratikleri ile fonksiyonların restore edilmesi, mevcut kasların güçlendirilmesi, hareket sistemin artırılması ve uyumun sağlanması gerçekleştirilebilir. Fizik tedavi pratik süreçlerinin sonucunda duruş bozukluklarının önlenebilmesi ve düzeltilmesi de hedeflenir.

Fizyoterapi tatbikleri ve müddeti

Aksaray fizyoterapist tatbikleri, müddet olarak değişiklik gösterir. Her seans, 1 ila 1.5 saat sürecek halde görünür periyotlarda uygulanır. Fizyoterapi tatbikleri esnasında hasta rastgele bir ağrı ya da sızı duymaz. Lakin eklem kısıtlılığı olan hastalar, yapılacak egzersizler sırasında hafif ağrı duyabilir. Daha fazla kaslarında güçsüzlük yaşayanlarda, eklemlerinde sertleşme ve fonksiyon kısıtlığı olanlarda fizik tedavi pratiklerine başvurulur. Fizyoterapi seanslarının sayısını da süreç içerisinde fizyoterapist belirler.

Fizyoterapi ne cins yararlar sağlar?

Günümüzün gelişmiş tıbbi tatbikleri arasında bölge alan fizyoterapi, hastalara sıradan tedavi süreçleri dahilinde pek çok rahatlık ve yarar sağlar. Aksaray fizyoterapi tatbikleri da bu istikametiyle müracaat eden hastalara önemli ekler sağlar. Bu yararları şu halde belirtebiliriz:

Fizyoterapi sonrasında vücudun münhasıran eklem nahiyelerinde görülen uyuşma, karıncalanma, ağrı ve güçsüzlük üzere faktörleri önemli orantıda azalır. Fizyoterapinin yan tesiri epey nadirdir ve nadiren de oluşan yan tesirler hafif, süreksiz ve kısa periyodiktir. Fizyoterapi pek çok durumda gereksiz tıbbi ve cerrahi müdahaleyi önler. İlaçla ve ameliyatla tedavisi mümkün olmayan birçok rahatsızlığın önüne makbul. Var olan marazların kronikleşmesi fizik tedavi sayesinde önlenir. Kimseler bu rehabilitasyon programı sonrasında daha fonksiyonel bir hareket kabiliyetine erişirler. Böylelikle daha az kullanılır ve hayat kalitesi hissedilir biçimde artar.

Sıklıkla kullanılan ve çok önemli başarılı sonuçlar alınan Aksaray fizik tedavi teknikleri arasında mekan alan Aksaray GTOS Terapi formülünü bu bağlamda münhasıran kronikleşmiş kas ve eklem rahatsızlıkları olan bireylere öneriyoruz.

 
Üst Alt