Son Konu

Fotosentez Nedir?

Editör

Editor
Katılım
22 Ağu 2023
Mesajlar
8,854
Tepkime
5
Puanları
38
Yaş
36
Credits
5,025
Geri Bildirim : 1 / 0 / 0
Fotosentez, canlılar dünyasının kaçınılmaz bir işlevidir. Fotosentez ile ilgili bilinmeyen bilgiler daima merak konusu olmuştur. Fotosentez ne olduğu ve ilgili pek çok konu meraklıları tarafından araştırılıyor.
Fotosentez ile ilgili bilinmeyenler Biyoloji meraklıları tarafından her daim merak konusu olmuştur. Bu bağlamda fotosentezin ne olduğu da konu ile ilgili sorgulanan konular arasında yer bulmuştur. Fotosentez; bitkiler ve diğer organizmalar tarafından ışık enerjisini organizmaların faaliyetlerine göre enerji sağlamak için daha sonrasında serbest bırakabilecek kimyasal bir tür enerjiye dönüştürmek amacıyla kullanılan işlemdir. Söz konusu kimyasal enerji, karbondioksit ve suda sentezlenen şekerler gibi karbonhidrat moleküllerine depolanmaktadır. Fotosentez çoğu durum dâhilinde oksijenin yan ürünü olarak tanımlanmaktadır. Çoğu alg, bitki ve siyanobakteri fotosentez eylemi yapar, bu tür organizmalara ise fotoototroflar denir.

Fotosentez Hızını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Fotosentez hızını etkileyen faktörlerin neler olduğu konunun araştırmacıları tarafından merak ediliyor. Fotosentez hızını etkileyen faktörler; ışık şiddeti, ışığın dalga boyu, sıcaklık, klorofil miktarı ve ayrıca karbondioksit yoğunluğu olarak tanımlanmaktadır.

Fotosentez Yapan Canlılar Nelerdir?
Fotosentez yapan canlıların neler olduğu da merak edilen ve araştırılan bilgiler arasında bulunuyor. Fotosentez yapan canlılar; bitkiler, algler, bakteriler, protista gibi canlı türleri olarak sınıflandırılmaktadır.

Fotosentez Yapan Bakteriler Nelerdir?
Fotosentez yapan bakteriler arasında 6 farklı şube gözlenir. Buna göre fotosentez yapan bakteriler arasında; siyanobakteriler, proteobakteriler, yeşil sülfür bakterileri, firmikütler, FAP bakterileri ve asidobakteriler gibi bakteri çeşitleri bulunmaktadır.

Fotosentez Anabolizma Mı Katabolizma Mı?
Fotosentez’in anabolizma mı yoksa katabolizma mı olduğu hakkında detaylı araştırma konuları yer alıyor. Fotosentez anabolizmadır. Çünkü fotosentezde inorganik maddelerden organik maddeler elde edilir.

Fotosentez Bitkinin Neresinde Gerçekleşir?
Fotosentez süreci ile ilgili araştırma konusu haline dönüşmüş pek çok bilgi bulunuyor. Fotosentezin bitkinin neresinde gerçekleştiği de bu bilgiler ve konular arasında yer buluyor. Fotosentez bitkinin yaprak kısmında gerçekleşir. Bu bağlamda bitkinin yaprak kısmının fotosentezin gerçekleştiği ilk ve başlıca yer olduğu kaydedilmiştir.

Fotosentez Fiziksel Mi Kimyasal Mı?
Fotosentezin fiziksel mi yoksa kimyasal mı olduğuna dair yapılan araştırmalar da sıklıkla artmıştır. Bitkilerin fotosentez yapma eyleminin kimyasal bir değişim süreci olduğu kaydedilmiştir. Bu bakımdan fotosentez kimyasal diyebiliyoruz.

Fotosentez Gece Olur Mu?
Fotosentez ile ilgili halk arasında konuşulan yaygın söylemler bulunuyor. Fotosentezin gece olup olmadığı bu söylemlere dâhil olması ile birlikte bilinmeyenler araştırma konusu olmuştur. Fotosentez gece olup olmadığı yaygın olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Bitkiler fotosentez eylemini yalnızca ışığın olduğu zamanlarda yaparlar. Ancak canlı oldukları için solunum her daim devam eder. Bu bağlamda fotosentez gece olmaz.

Fotosentez İçin Klorofil Şart Mı?
Fotosentez için gerekli şartlar bu konu ile ilgilenen meraklılar tarafından internet kaynakları aracılığı ile araştırma konusu haline dönüşmüştür. Fotosentez için gerekli şartlar içinde klorofil de bulunmaktadır. Çünkü klorofil, kloroplasta rengini veren madde olarak tanımlanmaktadır ve doğal olarak içinde de bulunmaktadır. Fotosentez kloroplastta gerçekleştiğinden dolayı şart olarak konumlandırılmaktadır. Bu bağlamda fotosentez için klorofil şart diyebiliyoruz.
 
Üst Alt