bilgisayarci
Yeni Üye
Gazi Antepten Ekşili Ufak Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su yoğurmak için
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tane kuru soğan
- 1 çorba kaşığı dolusu biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 250 gram çiğköftelik kıyma
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı köfteyi ıslamak için su
- 400 gram kuzu eti
- 3 çorba kaşığı tane sumak ıslamak için 1 su bardağı kaynar su
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 12 su bardağı kaynar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
Gazi Antepten Ekşili Ufak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi pişirelim nohudumuzu bir gün evvelce ıslayıp, pişirip, hazır edelim.
- Çiğköftelik leğenimize köftelik bulgurumuzu ve irmiğimizi alalım ıslayalım 15 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra çiğköftelik kıymamız hariç bütün materyallerimizi ekleyip, 2 çorba kaşığı kadar su ekleyip yoğurmaya başlayalım. Orta ara su alıp, yoğuralım. 15 dakikanın sonunda kıymamızı ekleyelim tekrar su eklemesi yapalım.
- Köftemiz yavaş yavaş kıvam almaya başlar 20 dakika yoğurup, unumuzu ekleyelim 5 dakika daha yoğurup yarım çay bardağı kadar su ekleyip tekrar yoğuralım ve artık kıvam almıştır.
- Ben elimi yağlayarak küçük köfteler biçiminde yuvarladım bütün bu süreç bittikten sonra.
- Uygun bir tencereye yağımızı alalım orta ateşe alalım ve doğranmış soğanımızı alıp, kavuralım. Daha sonra etimizi salçalarımızı pul biberimizi alıp, güzelce kavuralım.
- Salçanın kokusu çıktıktan sonra kaynar suyumuzu ekleyip tuzunu denetim edelim kapağını kapatıp suyu ağırlaşıncaya kadar kaynatalım.
- Daha sonra sarımsağımızı küçük küçük doğrayalım onuda ekleyelim köftelerimizi nohudumuzu sumak suyumuzuda ekleyip 10 dakika pişirelim çabucak kıvam alır aslında.
- Üzerine yakmış olduğumuz naneyide ekleyip 5 dakika daha pişirelim servise hazır buradaki püf nokta ne kadar düzgün yoğurursanız köfteler o kadar hoş olur ve hiç dağılmaz yapıp buzluğada atabilirsiniz.
Gazi Antepten Ekşili Ufak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı