Son Konu

Gebelik oncesi nasıl beslenmeli?

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Gebe kalmayı ve bebek sahibi olmayı duşunuyorsanız bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak ve kendi sağlığınızın da devamını surdurmek icin gebelik oncesi dikkat etmeniz gereken bir takım hususlar bulunmakta, bunların

Gebe kalmayı ve bebek sahibi olmayı duşunuyorsanız bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak ve kendi sağlığınızın da devamını surdurmek icin gebelik oncesi dikkat etmeniz gereken bir takım hususlar bulunmakta, bunların en başında da gebelik oncesi beslenme gelmektedir Sağlıklı bir gebelik gecirmenin ilk şartı gebeliğe hazırlık doneminde beslenmenin sağlıklı ve duzenli olması gerektiğini unutmamalısınız Cunku gebelik oncesi beslenme hem genel sağlığınızı hem de psikolojinizi etkilemektedir

Sağlıklı bir bebek dunyaya getirmek isteyen ciftlerin bebek sahibi olma isteklerini onceden planlamaları uzmanlara gore guzel bir davranıştır Cunku onceden planlanan bir gebelikte hem annenin hem de bebeğin sağlığı son derece iyi olur
Gebeliğe hazırlık doneminde beslenme adım adım olmalıdır
Birinci adım kilo kontrolu Hekiminizin onerdiği ideal kilonun dışına cıkmamalısınız İkinci adım ise beslenme alışkanlıklarını gozden gecirmek, zararlı gıdaları beslenme programından cıkarmak ve sağlıklılarını eklemek Ucuncu adımda ise beslenmenizi planlamalısınız Hekiminizin onerdiği beş temel besin grubunu her oğunde tuketmek icin kendinize bir program hazırlamalı ve bu beş besini her gun tuketmeye calışmalısınız Dorduncu adım ise sağlık kontrolu yaptırmaktır Her gebelik oncesi muhakkak sağlık kontrolu yaptırılmalıdır Beşinci ve son adım ise sigara, alkol ve kafeinden uzak durmaktır
h 3Gebelik oncesi nasıl beslenmeli?

Üst Alt