Son Konu

Geleceğin Gozde Meslekleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
geleceğin gozde meslekleri

İşte geleceğin onemli meslekleri OSS bitti, şimdi tercih zamanı Artık klasik meslekler miadını doldurdu Geleceğin mesleklerinin ise onu acık İşte geleceğin meslekleri; Sınava giren milyonlarca gencin hayali geleceğini garanti altına alabileceği bir meslek Peki ya son donemin gozde olan ve gelecek icin de buyuk onem taşıyan meslekleri neler? İşte o meslekler;

AB UZMANLIĞI

Turkiye`nin Avrupa Birliğine uyum sureci, ozel sektor ve KOBİ`lerde AB uzmanı ihtiyacını doğurdu Turkiye AB`ye girse de bu alanda calışanlara ihtiyac duyacak Bu yuzden AB uzmanlığı `onumuzdeki 10 yılın en gozde alanı` olarak goruluyor AB uzmanları sadece Devlet Teşkilatı ve Dış İşleri Bakanlığı`nda değil aynı zamanda ozel sektorde de aranan kişiler haline geliyorYONETİM BİLİŞİM SEKTORU Bu alanda calışanlar bilgisayar programlama sistem tasarımı, veri iletişimi, organizasyon, ekonomi pazarlama, finans gibi konularda eğitiliyorlar Mezunlar, kuruluşların insan kaynakları, işletme ve bilgisayar, organizasyon, pazarlama ve finanas hizmetlerinde ust kademede calışabilirler

ENDUSTRİ MUHENDİSLİĞİ

İnsan, bilgi, malzeme, ekipman ve sureclerin kullanılması , geliştirilmesi ve yonetimi ile ilgilenen endustri muhendisliği cağın tercih edilen meslekleri arasında yerini alıyor Bolumun mezunları bilgi işlem uzmanlığı, makine uretim sektorleri ve bilgisayarın mevcut olduğu alanlarda iş bulma imkanına sahiptirler

ENFORMATİK

Bu alanda calışanlar işletme icinde gerekli bilgi akışının duzenlenmesi, işlenmesi ve yonetime yararlı hale getirilmesi icin gerekli yazılım ve donanımla ilgilenirler Mezunlar, işletmelerde, bilgisayarın kullanıldığı tum birimlerde , muhasebe, finans, butce pazarlama bolumlerinde bilgi akışının duzenlenmesi gibi alanlarda calışabilirler

ERGONOMİ MUHENDİSLİĞİ

Modern Ergonomi dalında calışanların verimliliğini arttırmayı hedefleyen bu dalda muhendisler ergonomik ortamlar hazırlarBolumun mezunları finans kurumları ve endustri kuruluşlarında calışabilirler

ULUSLARARASI FİNANS

Bu sektorde uluslarası finans piyasalarından kaynak sağlayıp bunu en verimli ve etkin şekilde yatırıma donuşturmeye gayret eden, banka, sigorta ve borsa şirketlerinde yonetici olarak calışabilecek kişilerdir Turkiye`de faaliyet gosteren uluslarası şirketlerde finansal analist, strateji planlama yoneticisi ve borsa uzmanı olarak calışabilirler

FİZİK TEDAVİ UZMANLIĞI

Ortalama yaşam beklentisinin arttığı gunumuzde yaşam kaliteside on plana cıkan değerler arasında Yaşamı daha da kaliteli hale getiren branşlardan biri de fizik tedavi uzmanlığı Derslerdeki başarının yanı sıra fiziksel olarak da bazı koşulların arandığı bu alan rahat bir gelecek vaat ediyor

İNTERNET GAZETECİLİĞİ

Gelişen cağın teknolojileriyle birlikte yıllardır varolan gazetecilik mesleği de yeni bir boyut kazandı Bu yeni gazetecilik anlayışına doğru hızlı şekilde yol alan internet gazeteciliği ve yayıncılığı mezunları gazetelerde, ajanslarda, haber sitelerinde, radyo ve televizyonlarda editor yada muhabir olarak calışma imkanı buluyorlar

GIDA MUHENDİSİ

Gunumuzde tuketicilerin hijyen standartları yuksek ortamlarda uretilmiş urunlere olan talep fazlalığı gıda muhendislerine olan ihtiyacları arttırmıştır yağ teknolojisi, meyvesebze teknolojisi, hububat teknolojisi, sut teknolojisi, et teknolojisi gıda maddelerinin ambalajlanması, duyusal analiz, temel işlemler, molekuler biyoloji, mikrobiyoloji alanlarında eğitim alan oğrenciler gıda labaratuarlarında, gıda uretim tesislerinde kolaylıkla iş bulma imkanına sahipler

ELEKTRONİK HABERLEŞME MUHENDİSLİĞİ

Bu alandaki kişileri İletişim sistemlerinin ve her turlu elektronik aletin tasarımı, uretim teknolojisi, calışma ilkeleri, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda calışırlar Elektronik ve haberleşme muhendisleri, ulusal ve cok uluslu şirketlerde , radyotv yayını ve internet hizmeti ile ilgili kuruluşlarda , bilişim teknoloji şirketlerinde, sağlık sektorunde muhendislik kuruluşlarında , gerek araştırma geliştirme gerekse uretim ve pazarlama birimlerinde rahatlıkla iş bulabilmektedirler

MEKATRORİK MUHENDİSLİĞİ

Mekatronik muhendisi, mekanik, elektrik, elektronik, bilgisayar ve bilgi teknolojilerinin bir arada kullanılarak endustriyel urunlerin tasarımı ve uretimini planlıyor Mezunlar ceşitli urunlerin tasarımında ve imalatında yardımcı eleman olarak calışabiliyorlar Ote yandan bakım, onarım, arıza giderme gibi alanlarda da calışmaları mumkun

MOLEKULER BİYOLOJİ VE GENETİK

Genel calışma alanı biyolojik olayların molekul yapısı ve hucre işlevlerinin araştırılmasıTarım cevre ve orman bakanlığı`na bağlı kuruluşlarla adli tıp ve kriminoloji labaratuvarı iş imkanı sağlıyor Ozel sektorde sağlık ve biyoteknolojik calışma yapan kurumların ceşitli uretim aşamalarında molekuler biyoloji ve genetik uzmanları tercih ediliyor

PSİKOLOJİ

Psikoloji Turkiye`de oldukca hızlı gelişen bir meslek dalı Bolumun mezunları kamuoyu ve pazar oluşturma şirketlerinde rahatrlıkla iş bulabildikleri gibi ozel muayenehaneler acarak da hizmet verebilirler Psikoloji bolumu gelecektede coğunluğun tercih ettiği bir meslek

MOLEKULER BİYOLOJİ VE GENETİK

Genel calışma alanı biyolojik olayların molekul yapısı ve hucre işlevlerinin araştırılmasıTarım cevre ve orman bakanlığı`na bağlı kuruluşlarla adli tıp ve kriminoloji labaratuvarı iş imkanı sağlıyor Ozel sektorde sağlık ve biyoteknolojik calışma yapan kurumların ceşitli uretim aşamalarında molekuler biyoloji ve genetik uzmanları tercih ediliyor

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Farklı ulkelerle profesyonel platformlarda surdurulen ilişkiler uluslararası ilişkiler uzmanlarına duyulan ihtiyacı arttırıyor Oğrencilere verilen yabancı dil eğitimleri de bu mesleği daha da ilgi cekici kılıyor Bolumun mezunları cok uluslu şirketlerde calışabilecekleri gibi, ozel sektorde de kolaylıkla iş bulma imkanına sahipler

YAZILIM MUHENDİSLİĞİ

Bu alandaki kişiler bankacılık, otomotiv telekomunikasyon vb sektorler olmak uzere her alanda kullanılan bilgisayar sistemlerinin, yazılım tasarımını hazırlayıp sisteme entegre ederler Ozel sektorde ve kamu sektorunde calışmaktadırlar Fikir uretimine dayalı bir iş olduğundan yazılım muhendislerinin kendi işlerini kurma olanakları da mevcuttur

SERMAYE PİYASASI UZMANLIĞI

Bu kişiler ulkedeki menkul kıymetleri yabancı yatırımcılara pazarlayan uluslararası sermaye piyasa uzmanlarıdır Ulkeye Finansman sağlarlar İktisat ve işletmeyle birlikte muhasebe, finans, pazarlama ve diğer sosyal bilgiler dallarındaki yetenekleri, meslekleri acısından onemlidirTurkiye`de sermaye piyasalarının gelişmesiyle one cıkan bu meslek gelecekte cok onemli olacak

TUM DEVRE TASARIM VE URETİM UZMANLIĞI

Universitelerin elektronik muhendisliği bolumunde okuyanların ucuncu yılından sonra sectikleri mikro elektronik bolumunde `tum devre tasarımı ve iyon ekme tekniği` konularında eğitim veriliyor Mezunların TUBİTAK ve universiteler dışında calışma alanı kısıtlı Ancak dunyada onu oldukca acık Bu alanda eğitim alan Turk muhendisler yurt dışında cazip koşullarla calışma imkanı buluyorlar

Üst Alt