Sek Sek:
Herkes tarafından aşina sek sek oyunudur Birincil gidiş bitince sondan başa dönüş yapar Başta çift ayak gidiş dönüşün peşinde tek bacak gider ve tamamladığı karelerin içine ismini yazmaya başlar Başkasının kutusuna basmadan gidiş dönüşü tüketen oyunu kazanır
Bezirganbaşı:
Bezirganbaşı tekerlemesi ile ebe seçilir Oyuncular seçilen 2 ebenin kolları altından tekerleme eşliğinde geçerler Ilk Kez bahşedilen isimleri bilemeyenler ebelerin arkalarına geçerler ve 2 ayrı takım oluşturulur Ardındaki ortaya bir çizgi çizilir ve 2 ekip çizinin gerisine ip ile kim düşecek çekişmesi yapar
Hacı Yatmaz:
Ortaya bir sopa dikilir, çocuklar çevresinde daire olurlar Herkes bir numara alır ve sopayı diken bir numara söyler ve numarası söylenen sopayı havada tutmaya çalışır
Pembe Nine:
Çocuklar bir daire kurarlar, ortadaki tekerleme sonunda evleneceği kişinin ismini belirler Tekerleme eşliğinde Pembe nine almaya geliyoruzderler, o da evet veya hayır ile oyunu yönlendirir
Ben Çarşıya Gittim:
Çocuklar daire kurarak yere çömelirler,Ilk başlayan oyunca çarşıya gittim ile başlayarak neler satın aldığını söyler , diğerleri de sırayla bir şeyler ekler ve aynı şeyleri sırası ile yeniden ederek akışın devam etmesini sağlarlar Sırada hayran eden ya da kelimeyi söylemeyi unutan kaybeder
Yedi Kremit:
Ortaya yedi kiremit konur, 2 gruba bölünen çocuklar bunu top atıp isabet ettirerek yıkmaya çalışırlar Ilk deviren diğer grubu topla dövme hakkını kazanır Topla en fazla birey vuran grup kazanır *