Son Konu

Gençlik Ve Spor Bakanlığının Görevleri

nicebayan

Yeni Üye
Tepkime
2
Web
nicebayan.com
Credits
-1
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Gençlik Ve Spor Bakanlığının Görevi

Gençlik Ve Spor Bakanlığının Görevleri Nelerdir

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır

(14031991 tarih ve 3703 sayılı Kanunun 9 uncu maddesiyle değişen şekli) Vatandaşın ve okuldışı gençlerin fizik, moral zorlama ve yeteneklerini sağlayan gövde eğitimi, oyun, cimnastik ve Spor faaliyetlerini sevk ve idare etmek; gençliğin boş zamanının değerlendirilmesine ilişkin hizmetleri yürütmek, veri ve beceri kursları sıralamak, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için gerekli tedbirleri edinmek,

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bütün öğretim kurumlarının; yurt içi ve yurt dışı spor faaliyetlerini programlamak, bedeneğitimi ve spor faaliyetlerinin esaslarını saptamak, yürütmek, bu
faaliyetlere ait vasıta, gereç ve sözde ihtiyaçları sağlamak,

(14031991 tarih ve 3703 sayılı Kanunun 9 uncu maddesiyle değişen şekli) Okuldışı izcilik ve spor faaliyetleri ile gençlik faaliyetlerini programlamak, aranje etmek, yönetmek ve gelişmesini karşılamak; spor idarecisi, antrenör, monitör, spor elemanları ve hakemleri geliştirmek, , sayılarını artırmak, eğitim merkezleri düzenlemek,

24011989 tarih ve 356 sayılı KHK'nin 8 inci maddesiyle değişenşekli) Sporcu ve Spor kulüpleri ile gençlik derneklerinin tescil, vize,transfer işlemlerini gerçekleştirmek,

Spor federasyonlarının kurulması ve spor dallarını tahsis etmek için gerekli yöntem ve esasları ödev ve tespit etmek,

(24011989 tarih ve 356 sayılı KHK'nin 8 inci maddesiyle değişen şekli) Vücut eğitimi, gençlik ve spor faaliyetleri için zorunlu olan gençlik merkezleri, hostelleri, kampları ile; saha, tesis ve malzemeleri yerine getirmek, yaptırmak, işletmek ve bu tesisleri vatandaşın istifadesine sunmak,

Sporcu sağlığı ile ilgili tedbirleri olmak, sporcu sıhhat merkezleri başlatmak, açılmak, işletmek, işletilmesine yardımcı olmak, sporcuların sigortalanması işlemlerini yerine getirmek ve yaptırmak,

Spor müsabakalarında milletlerarası kuralların ve her türlü talimatın
uygulanmasını temin etmek,

Futbol müsabakalarında müşterek iddia (Spor Toto ve Spor Loto hazırlamak, yönetmek,

Karoser eğitimi ve spor alanında teknik data ve spora ilgiyi artıracak yayınlar yerine getirmek, faaliyetlerde bulunmak,

Gençliğin boş zamanlarının değerlendirilmesi hususunda öteki kuruluşlarla işbirliği yapmak,

Milletlararası spor bağlantı ve münasebetlerinde resmi merci görevi yapmak Bu Kanuna kadar tescili üretilmiş bulunan spor klüp ve kuruluşları ile spor amacını içeren teşekkül, sporcu ve spor elemanlarını gözden geçirmek,

Başarılı sporculara ve çalıştırıcılarına ayni ve nakdi yardım gerçekleştirmek ve yapılmasını karşılamak, ödüllendirmek,

İlgili mevzuat ve Bakanlıkça, verilen sanki görevleri yerine getirmek *

Üst Alt