habercibotu
Yeni Üye
Girişimcilik ile ilgileniyor lakin tam olarak girişimcilik modelleri konusunda başınız karışıyorsa çok gerçek bir içeriktesiniz! İşte bu içeriğimizde girişimcilik modellerini inceliyoruz!
1. Toplumsal Girişimcilik
Toplumsal dönüşme ve güzelleşmeye odaklanan toplumsal girişimcilik tabiata, beşere ve tüm canlılara kıymet vererek yapılan bir teşebbüs tipidir. Kendi içinde de gelir elde etme gayesi güden ve gütmeyen halde ayrılmaktadır. Burs teşebbüsleri, etraf için yapılmış teşebbüsler buna örnek olarak gösterilebilir.
2. Kamu Girişimciliği
Devlet bu teşebbüs için fikir ve sermaye koyabilir yahut bir fikrin sermayesini de devlet karşılıyorsa bu teşebbüs de kamu girişimciliği olarak geçmektedir. Bu girişimcilik çeşidinde teşebbüsçü bir birey yahut kurum değildir, devlet yani kamudur. Halk Ekmek en bilinir kamu girişimciliğine örnektir.
3. Ticari Girişimcilik
En yaygın çeşitlerden biri olan ticari girişimcilik, şahısların piyasada gereksinim duyulduğunu düşündükleri bir bahis üzerinde iş kurulması ile oluşur. Ticari girişimcilikte başlangıç için sermayeyi teşebbüsçü ortaya koyarken kazanılan da tekrar girişimciye gitmektedir.
4. Sanal Girişimcilik
İnternet üzerinden başlatılan ve sürdürülen girişimcilik tipidir. Yüklü olarak e-ticaret yolu ile ilerlemektedir. Dijital ortamda faaliyet gösterir.
5. Yaratıcı Girişimcilik
Sanayi ve üretim üzere alanların dışını kapsayan yaratıcı girişimcilik, girişimcinin bilgi birikimi, entellektüelliği ve fikrini ortaya koyduğu bir çeşittir. Farklı alanlarda koyduğu fikirler onun sevdiği alanları oluşturur ve bunun üzerinden gelir elde eder.
6. Teknoloji Girişimciliği
Katma pahalı eserler üretmeye odaklanan teknoloji girişimciliği başarılı olması durumunda başka start up'lara nazaran daha süratli büyüyebilmektedir. Teknoloji hizmetlerine odaklanırlar.
7. Kurum İçi Girişimcilik
Kurumdan ayrılmadan, kurum içerisinde yapılan bu girişimcilik çeşidi temelinde kurum içerisinde yeni bir fikir atılımın yapılmasıdır. Kurumdan bağımsız formda ilerlemez. Çeşitli oyun platformları kurum içi girişimciliğe örnek olarak gösterilebilmektedir.