Son Konu

Glikoz Şurubu İle Yapılan Baklava Nasıl Anlaşılır

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
41
Puanları
48
Credits
-6,413
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Hayatımızda ve kültürümüzde önemli bir yeri olan baklava ve çikolataların fiyatları oldukça yüksek. Ama bazen ucuzları ile de karşılaşabiliyoruz. Glikoz şurubu ile yapılan baklava hazırlanırken tereyağ yerine margarin, şeker yerine glikoz şurubu kullanılmakta ve bu tür tatlılar sağlığımızı tehdit etmekte.

Ucuz Etin Yahnisi Kara Olur
Tatlı üreticileri, piyasada kilosu çok ucuza satılan çikolataların gerçek çikolata değil margarin yağından imal edilen kokolin olduğunu, gerçek çikolatanın ağızda eridiğini, damakta yağ tabakası bırakmadığını belirtiyorlar.



Ucuz baklavalarda ise Antep fıstığı yerine bezelye ve yeşil mercimek, tereyağ kullanılması gerekirken margarin, şeker şerbeti yerine ise glikoz şurubu kullanıldığını ifade ediyorlar.

Glikoz Şurubu Diyabet Yapar
Baklava ustaları bayramlar gelmeden tatlı siparişlerinin ve satışlarının arttığını, irili ufaklı binlerce işletmenin baklava ürettiğini, merdiven altı diye tabir edilen üretim yerlerinde piyasa fiyatının üçte biri fiyatına baklava satıldığını, bu tür tatlılardan uzak durulması gerektiğini, bunlarda şeker yerine glikoz şurubu kullanıldığını ve glikoz şurubunun ileriki zamanlarda diyabet hastalığına sebep olduğunu belirtiyorlar.

Glikoz Şurubunun Zararları Nelerdir
Glikoz ve fruktoz şurupları meşrubat, tatlılar ve diğer gıdalarda şekere muadil olarak kullanılmaktadır. Glikoz ve fruktoz şurubu kullanılarak imal edilmiş olan gıdalar tüketildiğinde, önce vücudun şeker dengesi bozulmaktadır. Daha sonra vücudun hormon dengesi yavaş yavaş zarar görür. İleriki aşamalarda kanser hastalığına yol açabilmektedir. Son yapılan araştırmalara göre, bu şuruplar kanserli hücreleri beslemektedir.



glikoz-şurubu-zehir



Glikoz Şurubu ile Yapılan Baklava Nasıl Anlaşılır
Glikoz şurubu ile yapılan baklava fiyatından belli olur. Çok ucuz tatlılarda büyük ihtimalle glikoz şurubu kullanılmıştır.
Glikoz şurubu ile yapılan baklava, içeriğindeki madde nedeniyle her zamanki alışılan baklava görüntüsünden çok daha parlak ve açık renkte görünür.
Glikoz şurubu ile yapılan baklava yendiğinde midede yanma hissi yaratır.
Glikoz şurubu ile yapılan baklava kolay kolay şekerlenmez ve bozulmaz.


Glikoz şurubu ile yapılan baklava



Glikoz Şurubu Nasıl Üretilir
Glikoz şurubu, nişastadan elde edilir. Nedir bu nişasta kaynakları… Buğday, pirinç, patates gibi gıdalar nişasta kaynaklarıdır. Fruktoz şurubu ise, mısır nişastasının parçalanmak suretiyle glikoza ve daha sonra glikozun da fruktoza dönüştürülmesi ile üretilir. Mısır şuruplarının %80’i fruktoz ve %20 ’si glikozdan meydana gelir. Fruktoz, glikozdan daha tatlı olması sebebiyle daha çok tercih edilir. Tüm glikoz ve fruktoz şurupları şekerden daha tatlı ve çok daha ucuz olması sebebiyle hazır gıdalarda kullanılır.

Glikoz üzüm şekeri, galaktoz süt şekeri ve fruktoz meyve şekeri olarak bilinmektedir. Glikoz şurubu üretim prosesi nişasta kaynaklarına göre farklılık gösterir.

Glikoz Şurubu Formülü Nedir
Glikoz bir karbonhidrat türüdür. Şeker grubu olarak da bilinen bir karbon grubundandır. Kimyasal formulü ise: C6H12O6,
 
Üst Alt