Son Konu

Glutatyon maddesinin vücuda etkileri nelerdir? Hangi besinlerde bulunur?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
glutatyon_nedir_hangi_besinlerde_glutatyon_maddesi_bulunur_1550755823_9259.jpg

Glutatyon isimli unsurun ne işe yaradığını biliyor musunuz? Pekala glutatyonun insan sıhhatine ne üzere yararları nelerdir? Hangi besinlerde glutatyon hususu bulunur? Merak edilen glutatyon unsuru hakkında her şeyi sizler için derledik. Vücuttaki hücreleri yenileyen glutatyon, eksildiğinde kansere bile neden olabilir. Haberimizin detayında glutatyon unsuruna dair bilinmeyenleri araştırdık.

Vücudun kollajen üzere doğal yolla ürettiği hususlardan biri olan glutatyon vakitle üretimi azalır. Bu da çevresel faktörlerinde tesiri ile toksinlerin artıp glutatyonun külliyen azalmasına neden olur. Glutatyon azaldıkça vücuttaki birtakım mekanizmalarda bulunan özgür radikalli unsurlar çoğalmaya başlar. Bu unsurlarda devranla başka organlara zarar verir ve önemli marazların yaşanmasına sebep olur. En önemli boyutu ise kansere neden olabilir. Güçlü bir antioksidan unsuru olan glutatyon, hücrelerin yenilenmesini destekler. Adeta vücudu muhafaza vazifesi olan glutatyon unsuru, demir emiliminin vücutta akıllıca bir biçimde dağılmasını da sağlar. Vakitle çeşitli sebeplerden ötürü ölen ya da önemli deforme olan hücrelerin birikmesini önler. Hücre yenilenme döngüsünün hızlanmasına yer hazırlar. Hücrelerin DNA sentezini ve gelişimini destekleyerek vücut içindeki hücrelerin asit orantılarının döngüsünü korur. Tabiattaki bütün canlıların olmazsa olmazı olan glutatyon unsuru tıpkı devranda insan sıhhati açısından büyük bir değer taşır. Bilirkişiler glutatyon hususunun kimi besinlerle alınması gerektiğini vurguluyor.

4pNXe_1550755833_5878.jpg

GLUTATYONUN VÜCUDA TESIRLERI?

- Glutatyon hususu gerilime neden olan unsurların vücutta yok olmasını destekler.

- Başkaca karaciğerin vücuttan atması gereken yağ nispetinin vücutta depolanmasını önleyerek güce çevirir.

- Vücudun bağışıklığının gücünü artırarak kanserli hücrelerin azalmasını sağlar.

- Tıpkı devranda kimi besinlerle vücuda giren toksinleri idrar ya da dışkılama kanallarına göndererek, bunların zarar nispetlerini azaltır. 

XQ8ny_1561020625_3848.jpg

- Bilhassa kemoterapi gören hastaların vücudunda bulunması gereken glutatyon hususu bu tedavi sırasında vücuda giren ışınların hasar orantılarını sıfıra indirir.

- Kandaki şeker nispetini düzenleyerek hem böbrek hem de şeker illetlerini önler.

- Damarların tıkanmasını ve daralmasını önleyen tesirli unsurların başında gelir. Böylelikle kalp illetlerinin yaşanma riskini azaltır.

ECZgS_1550755852_7052.jpg

HANGİ BESİNLERDE BULUNUR ?

Sık sık yaşanan marazların yanı sıra kronik yaşanan marazların nedenlerini azaltmada tesirli olan bu husus adeta vücudun olmazsa olmazıdır. Bu yüzden bu besinlerden yeteri ölçüde tüketerek vücudun direncini artırmak gerekir. 

- Tabiatta bulunan glutatyon unsuru bakımından en güçlü besin deve dikenidir. Mahsusen vücuttaki glutayon seviyesini artıran devedikeni tüm toksinlerin basitçe atılmasını da destekler. Bozuk fonksiyonların düzenlenmesini sağlar. 

- Peynirde yüksek nispette bulunan whey proteini de glutatyon unsurunun artmasında tesirli olur. Başkaca bu unsur bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklı hücrelere karşı daha dirençli hale getirir.

jzCEd_1561020737_7687.jpg

- İnsan vücudu en az sülfür amino asidi hususunu almada zayıftır. Bu da kişilerin hastalanma orantısını artırmıştır. Münhasıran son yıllarda artan kanserin nedenini de eksperler bu eksikliğe bağlar. Zira vücutta sülfür amino asidin azalması glutatyon maddesininde düşmesine sebep olur. Eksperler bu yüzden günlük beslenme de kesinlikle yeşil sebzelerin tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Zira Roka, brokoli, lahana, lahana, hardal otu ve şalgan üzere besinlerin temel taşı sülfür amino asit doğal olarak da glutatyon oluşturur.

- Selenyum da ilerleyen yaşlarda azalan unsurlar arasında yan alır. Bunun akabinde glutatyon unsurunun nispetinde da düşme yaşanır. Bu yüzden bilirkişiler hindi eti, yumurta, mantar ve tavuk eti üzere besinlerde bulunan selenyumdan alınması için bu besinlerin sistemli tüketilmesi gerektiğini öneriyor.

- Ayrıyeten A, E ve C, vitaminleri bakımından varlıklı olan besinlerin yanı sıra dana ciğeri üzere besinlerinde tüketilmesinde yarar var. 
 
Üst Alt