Son Konu

God of War: Ragnarok hakkında en önemli teoriler

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,799
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
god-of-war-ragnarok.jpg



God of War markası, Sony Playstation dünyasının en değerli temel taşlarından biri. İlk olarak 2005 yılında PS2 sahiplerinin karşısına çıkan yapım, oyun dünyasını derinden sarsmıştı. Santa Monica Studio tarafından geliştirilen oyun, başarısını devam oyunlarıyla da süsledi. Günümüzde halen gelmiş geçmiş en iyi üçlemelerden biri olarak anılan God of War’ın orijinal serisi, PS3’e çıkan üçüncü oyunla görkemli bir şekilde son buldu.

Devam eden yıllarda PSP ve PS3 için yine Yunan mitolojisini konu alan yan oyunlar geliştirilse de seri oldukça yorgun düşmeye başladı. Serinin ‘hack and slash‘ temelli oynanış mekanikleri ve hikayesi kendini iyiden iyiye tekrar etmeye başlayınca, Sony’nin önünde iki seçenek kalmıştı: Ya God of War markasından temelli vazgeçilecekti ya da seri baştan sona kabuk değiştirecekti.

God of War efsanesi 2018 yılında küllerinden doğdu


Sony, en sonunda seriyi baştan ele almaya ve kamera açılarından oynanışa, hikaye anlatımından karakter gelişimine kadar her şeyi değiştirmeye karar verdi. Bu anlamda yapılan ilk hamle, orijinal üçlemenin ilk oyununun yapımcısı Cory Barlog‘u başa getirmek oldu.

Barlog, God of War’u neredeyse adı ve ana karakteri sabit kalacak şekilde bambaşka bir oyun haline getirdi. Kratos, bu kez İskandinav mitolojisinde geçen bir maceraya atıldı ve tarihin en iyi oyunlarından birine tanıklık etmiş olduk.
god-of-war-ragnarok-3.jpg
God of War (2018)
Bildiğiniz gibi yeni serinin ilk oyun oldukça muallak bir noktada bitti ve devam oyunu olan God of War: Ragnarok‘ta nelerle karşılacağımız merak konusu. Biz de sizler için yeni oyunda olabileceklere dair birkaç teoriyi derledik. Yazının devamında ilk oyuna dair spoiler içeren bilgiler olabilir. O yüzden henüz ilk oyunu oynamadıysanız, yazının devamını okumak istemeyebilirsiniz.

God of War Ragnarok, İksandinav mitolojisinde geçen son oyun olabilir


Geçtiğimiz günlerde bir YouTube kanalıyla röportaj yapan Cory Barlog, oyunu bir üçleme yapmak için çok fazla zamana ihtiyaç duyduklarını itiraf etti. Kratos’un ‘reboot’ hikayesi için üçüncü bir oyuna ihtiyaç duymadıklarını da ekleyen Barlog, yeni oyunun çıkış tarihine de değindi.



Cory, genelde God of War serisi için 5 yıllık bir geliştirme süreci yaşadıklarını, bu kez de böyle bir süreye ihtiyaç duyduklarını belirtti. İlk oyunun 2018 yılında piyasaya sürüldüğü düşünülürse, oyunun son bir erteleme daha alması olası. Bu anlamda bir süre önce açıklanan 2022 yılı bir miktar iyimser kalabilir ve oyun 2023‘e sarkabilir.

Kratos ve oğlu Atreus’un birbirine girmesi çok zaman almayabilir

Bildiğiniz gibi ilk oyunun neredeyse tamamında Kratos‘un oğlu Atreus ile kurmaya çalıştığı baba-oğul ilişkisini takip etmiştik. Tıpkı babası gibi bir tanrı olan Atreus, güçlerini keşfettikçe daha da asabi bir hale gelmişti. Tüm bunlar ergenliğin ve hastalığının getirdiği zorluklarla da birleşmiş, onu kontrol edilmesi güç bir hale getirmişti.
god-of-war-ragnarok-1.jpg
God of War: Ragnarok
Her ne kadar oyunun sonlarına doğru baba-oğul ilişkisi bir miktar düzelmiş olsa da ikinci oyunda bu çok çabuk değişebilir. Bildiğiniz gibi Atreus’un Loki olduğu artık çok da büyük bir sır değil. Özetle Atreus; yani Loki, köklerini araştırmak ve Asgard’daki rolünü algılamak isteyebilir.

Bu anlamda, Asgard’a yıkım götürmeye kararlı olan Kratos ile oğlunun çıkarları taban tabana zıt düşebilir. Şahsen, Loki’nin eninde sonunda karşı tarafa geçeceğini düşünsem de bunun oyunun başlarında gerçekleşmesine de şaşmamak gerek.

Oyunda Freya ve Thor’dan çok daha fazla düşmanımız olabilir


Bildiğiniz gibi ilk oyunda Baldur‘u, yani oğlunu öldürdüğümüz Freya bu oyundaki en olası düşmanımız. Fragmandan gördüğümüz üzere bir Thor savaşı da kaçınılmaz görünüyor. İskandinav mitolojisine dair son oyunu deneyimleyeceksek, Odin‘in de bir aşamada başımıza bela olacağını öngörmek pek zor değil.
god-of-war-ragnarok-run.jpg
God of War: Ragnarok logosu ve rünler…
Burada daha oyunun ilk duyurulduğu anda yayınlanan logosuyla ilgili bir teori mevcut. Yukarıda gördüğünüz görsele göre oyunun logosunu oluşturan her bir rün toplamda ‘Ragrarok’ yazısını bir araya getiriyor. İskandinav mitolojisine göre bu rünlerin Odin tarafından tanrılara güç katan ana unsurlar olduğu biliniyor. Bu anlamda bilinen tanrıların aksine, savaşmamız gereken birkaç farklı tanrı da görebiliriz.

Sona dair üzücü teori: Atreus veya Kratos mutlaka ölecek


Bu teoriyi düşünmek için oldukça mantıklı iki gerekçemiz mevcut. İlk olarak, bugüne değin ‘mutlu sonla‘ bitmiş herhangi bir God of War oyunu hatırlamak güç. Bildiğiniz gibi, üçüncü oyuna ve Olympos katliamına uzanan ikinci oyunun sonu bir miktar muallakta bırakılmıştı. Ancak bunu da bir sondan ziyade üçüncü oyuna bir geçiş olarak görmek gerek.

Bunun dışında ne ilk oyunda Ares‘i öldürmemiz ne de üçlemenin sonunda Zeus‘u katletmemiz Kratos’a huzuru getirmemişti. Hem Atreus’un hem de Kratos’un hayatta kalması bu aşamada God of War’un ruhuna ters düşüyor.
god-of-war-ragnarok-2.jpg
God of War: Ragnarok
İkinci gerekçemiz ise oyunun isminde saklı: ‘Ragnarok.’ Bildiğiniz gibi, İskandinav mitolojisinde sonu temsil eden bu kavram, gerçekleştiği dönemde bütün tanrıların bir şekilde birbirini katlettiği bir süreci temsil ediyor. Her ne kadar Ragnarok sonrası hayatta kaldığı söylenen birkaç tanrı olsa da, bu mitlerin hiçbirinde Loki’nin sağ kaldığına dair bir bilgi yok. Bu anlamda God of War: Ragnarok mite birebir sadık kalırsa, Kratos’un oğlu Ateus’un bu savaştan sağ çıkması imkansız.

Şimdilik akla gelen teoriler bunlardan ibaret… Sizler God of War: Ragnarok hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyuna dair fikirlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.
 
Üst Alt