bilgiliadam
Yeni Üye
Gözleme Tarifi İçin Malzemeler HAMUR İÇİN; 4 su bardağı un2 su bardağı suYarım paket maya1 tatlı kaşığı tuzlu İç harç; 5 adet pırasanın beyaz kısımları200 gr kıyma ( ben kıyma yerine çocuklarım için sucuk dilimleri attım)Tuz ve baharatlarSıvıyağ İç harç için; 4 adet haşlanmış patatesTuz ve baharatlar ( karabiber, pul biber, nane)Sıvıyağ Gözleme Tarifi Yapılışı İç malzemelerimizi hazırlıyoruzPırasaları çok ince kıyıyoruzSuda yıkayarak acısını çıkarıyoruzDiğer malzemelerini de ekleyip karıştırıyoruz ( pırasayı midesinden problem olanların bir iki tur ocakta döndürdükten sonra öteki malzemelerle karıştırmasını öğüt ederim )Patateslerimizi rendeledikten sonradan baharatlayıp karıştırıyoruzHamurumuzu hafif ele yapışan bir hamur haline getiriyoruzOklava ve un ile tavamızın boyutunda açıyoruzİçerisine harcımızı ekleyip üzerine diğer açtığımız yufkayı kapatıyoruz ( isterseniz büyükçe yufkayı açıp harcı yufkanın yarısına doldurup diğer tarafla kapatabilirsiniz)Tavada önlü arkalı pişirdikten sonradan iki tarafı da tereyağ sürüyoruz Sağlık Durumu olsun Ben bu araç gereç ile 4 pırasalı4 patatesli katmer çıkardım sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur