bilgisayarci
Yeni Üye
Granolalı Balkabaklı Masum Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 6 yemek kaşığı granola (Ben kendi yaptığım balkabaklı, tarçınlı, badem parçacıklı granolayı kullandım) hazır granola da olur yapmazsanız ️
- 2 yemek kaşığı bal
- 400 gram labne
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı balkabağı püresi
- 2 yemek kaşığı bal
Granolalı Balkabaklı Masum Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Granola için: tavada kıyılmış badem, 1 yemek kaşığı bal kabağı püresi, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile birlikte hepsini 3-4 dakika orta ateşe kavurup bir kenara alıyoruz. Soğuyan granolayı balla tatlandırıyoruz
- Öncelikle fırının tabanına su dolu bir borcam koyup ısıyı 165- 170 derece arası ayarlayın.
- Kelepçeli kalıba yağlı kağıdı serin tabanı için hazırlamış olduğunuz granolalı bal karışımını en dibine koyup, bastırıyoruz bardakla.
- Üzerine arası için gerekli olan bütün malzemeleri mikserle 6-8 dakika çırpıp labneli kısmını oluşturuyoruz ve granolanın üzerine döküyoruz, ardından fırına veriyoruz.
- Yaklaşık 20- 22 dakika arası pişirdim, ama bu pişirme ısısı ve dakikası her fırına göre değişecektir. Kenarları pişmiş, ortası hafif oynak olacak.
- Püf noktası pişer pişmez hemen fırını açmayın. Kapağı aralık fırında soğusun.
- Oda ısısına geldiğinde en üzeri için önceden haşlamış olduğumuz balkabağı püreli sosunu döküyoruz, 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Ertesi günü dehşet lezzete dönüşüyor.