Son Konu

Granolalı Balkabaklı Masum Cheesecake

bilgisayarci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
granolali-balkabakli-masum-cheesecake.jpg

Granolalı Balkabaklı Masum Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
  • 6 yemek kaşığı granola (Ben kendi yaptığım balkabaklı, tarçınlı, badem parçacıklı granolayı kullandım) hazır granola da olur yapmazsanız ️
  • 2 yemek kaşığı bal
Arası için;
  • 400 gram labne
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1.5 su bardağı balkabağı püresi
  • 2 yemek kaşığı bal

Granolalı Balkabaklı Masum Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Granola için: tavada kıyılmış badem, 1 yemek kaşığı bal kabağı püresi, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile birlikte hepsini 3-4 dakika orta ateşe kavurup bir kenara alıyoruz. Soğuyan granolayı balla tatlandırıyoruz
  2. Öncelikle fırının tabanına su dolu bir borcam koyup ısıyı 165- 170 derece arası ayarlayın.
  3. Kelepçeli kalıba yağlı kağıdı serin tabanı için hazırlamış olduğunuz granolalı bal karışımını en dibine koyup, bastırıyoruz bardakla.
  4. Üzerine arası için gerekli olan bütün malzemeleri mikserle 6-8 dakika çırpıp labneli kısmını oluşturuyoruz ve granolanın üzerine döküyoruz, ardından fırına veriyoruz.
  5. Yaklaşık 20- 22 dakika arası pişirdim, ama bu pişirme ısısı ve dakikası her fırına göre değişecektir. Kenarları pişmiş, ortası hafif oynak olacak.
  6. Püf noktası pişer pişmez hemen fırını açmayın. Kapağı aralık fırında soğusun.
  7. Oda ısısına geldiğinde en üzeri için önceden haşlamış olduğumuz balkabağı püreli sosunu döküyoruz, 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Ertesi günü dehşet lezzete dönüşüyor.
Granolalı Balkabaklı Masum Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt