Son Konu

Gripten korunma yöntemleri kısaca

nicebayan

Yeni Üye
Tepkime
2
Web
nicebayan.com
Credits
-1
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Gripten Korunma

Kışın soğuk havaları gelmeye başladı mı, gripte kapımızda beklemeye başlar Zannedersiniz ama kışla grip bir yarış içine girmişler Ben mi önce geleyim, yahut sen mi önce gel Soğuk kazanç gripte ardından kazanç, bahar kazanç, grip gitmemekte kararlıdır Öldürmez ama süründürür Hele dahası bağışıklık sisteminiz zayıfsa griple baş etmeniz olası değildir Sizi yataklara dek düşürür Toparlanamazsınız Gripten korunmak için önce bağışıklık sistemimizin çok zinde olması gerekmektedir Kış aylarına özgü değil, genelde sağlığımıza daima çok dikkat etmeliyiz Bağışıklık sisteminin çelimsiz olması sadece grip değil birçok hastalıkla uğraşmamız anlamına gelmektedir Gripten korunmak namına ne yapılıyorsa inanın genel sağlığımız için de bir öyle iyi gelecektir Bol akıcı tüketilmesi, yeşil yaprak ağırlıklı besinlerin tüketilmesi, çay yerine ıhlamur, yeşil dere, ağaççileği, böğürtlen çayının tüketilmesi ve jurnal 2 litre suyun içilmesi, günde en az 45 dakika doğada yürüyüşün yapılması, her gün portakal, mandalina, elma gibi c vitamini yüksek meyvelerin tüketilmesi, yemeklerde kekik, nane, kimyon gibi baharatların kullanılması hem bizi gripten korur, keza de bağışıklık sistemimizi güçlendirir Hem grip en fazla elle bulaştığından ellerimizi sık sık sabunlamamız gerekmektedir Bulunduğumuz odayı çoğu kez havalandırmamız, keza gripli bir kişinin öksürürken ya da hapşururken şamata, mendil yoksa ellerine yok dirseği ile kapamasını söylemeliyiz Ben grip olsam da olmasam da her gün mutlaka doğal bir kâse yoğurt tüketiyorum Yoğurt her derde derman bir yiyecek unutmayalım *

Üst Alt