morfeus
Yeni Üye
Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Gümüşhane'nin doğusunda Bayburt, batısında Giresun, kuzeyinde Trabzon güneyinde ise Erzincan bulunmaktadır. Karışık bir yöresel kültürü olan Gümüşhane mutfağı ile ünlü olduğu kadar gezilecek tarihi yerleriyle de ünlüdür. Peki, Gümüşhane'de ne yapılır? Zigana Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? İşte, Gümüşhane rotası...
Gezilecek yerler ve tarihi mekanlar bakımından oldukça zengin olan ilimiz Gümüşhane'nin, sahip olduğu dağlık ve engebeli arazisini, Kuzeyini Zigana Dağları ile Trabzon Dağlarının Güney kısımları oluşturmaktadır. Ufak ama şirin olan bu tarihi yer, ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Yöresel mutfağıyla ünlü olan Gümüşhane'de ne yapılır? Gümüşhane'de kış ayında gezip görmeniz gereken yerler arasında yer alan Zigana Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Detayları haberimizin içeriğinde...
GÜMÜŞHANE'YE NASIL GİDİLİR?
Gümüşhane'ye en rahat ulaşım karayolundan yapılmaktadır. İstanbul'dan 1.108, Ankara'dan 788 ve Bursa'dan 1.118 kilometre kadar uzaklıktadır. Gümüşhane'nin merkezinde otogar bulunmaktadır. Otobüs ile seyahatte oldukça rahat olacaktır. Havayolu kullanımı için ise 100 km uzaklıktaki Trabzon değerlendirilmelidir.
GÜMÜŞHANE'DE GEZİLECEK YERLER;
Kelkit Sadak Köyü sınırları içerisinde yer alan Satala Sadak Antik Kenti,ilçe merkezine 28 km uzaklıktadır. Arkeolojik sit alanı olarak bilinen bu antik kent görülmeye değer kazılarla dolu.
Gümüşhane ilinin en önemli turizm bölgesi olan Limni Gölü çevresinde bulunan mesire yeri ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Yeşilliğin ve huzurun birleştiği yer Boyunyurt Yaylası, Gümüşhane ilinin en değerli yaylası olarak bilinmektedir. Yapılan çeşitli etkinlikler burada harika zaman geçirmenize olanak sağlayacaktır.
Santa Harabeleri, rumlar tarafından kurulan dini, ticari ve kültürel önem taşıyan yerleşimin, Rum çetelerinin sığınağı olarak kullanıldığı bilinmektedir. Fotoğraf çekmeyi sevenler için sanatsal içerikli bir yerdir.
Krom Vadisi’nin maden kaynakları bakımından da zengin olması nedeniyle yüzyıllar önce binlerce kişiye ev sahipliği yaptığı söylenmektedir.
Gümüşhane’de 41 adet tarihi köprü bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi yapımından kalan Tohumoğlu Köprüsü ise bunlardan biridir.
Gümüşhane'nin turizmi canlandıran ve yerli yabancı turistlerin akın ettiği Karaca Mağarası seyahatinizde görmeniz gereken yerlerden biri olacaktır.
Kürtün ilçesinde bulunan Kürtün Barajı'nda alabalık üretimi çiftliği bulunmaktadır. Balık tutmayı severler için gölden tatlı su balığı tutulmaktadır.
Gümüşhane'de bulunan Zigana Kayak Merkezi, hem sporcuların hem de kış tatili yapmayı sevenler kaçış noktası olacaktır.
GÜMÜŞHANE'DE HANGİ YEMEK MEŞHURDUR?
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yapılan ‘Kürtün Pidesi’ kıvamı ve lezzetiyle insanları kilometrelerce uzaktan çekiyor. Tadına hayran bırakan bu pideyi denemeden Gümüşhane'den ayrılmayın.