Son Konu

Günde 3 Vakit Namaz Kılsak, Diğer İki Vakiti Kaza Etmesek Ne Olur?

Stillwater

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Benim okulum olduğu için en fazla 3 vakit namaz kılabilirim diğer vakitleri kaza etmesem okul bitene kadar böyle ilerlesem yinede sevaba girmiş olur muyum?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, namaz ibadeti dinin direğidir. Bu nedenle mutlaka namazlarınızı vaktinde kılmak için bir yol aramalı ve bulmalısınız. Eğer samimiyet ile ararsanız yüce Mevla’mız size yardım edecektir. Namaz kılmamanın günahı büyüktür. Hazreti Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de şöyle buyurmuştur:

“Bilerek Namazı terk eden kişiden, Allah ve Resulünün zimmeti uzaktır.” (Ahmed b. Hanbel, IV, 238, VI, 461 )
Bu bilgileri verdikten sonra sorunuzun cevabını verelim. Günde bir vakit namaz kılsanız dahi sevaba girersiniz ve bir vakit namaz borcunuz üzerinizden kalkar. Fakat bununla birlikte kılmadığınız her vakit namaz üzerinize bir borç olarak kalır ve yarın ahirette cezası büyük olur. Unutmayın kaza ancak kaza ile kalmış namazlar için geçerlidir. Kasıtlı olarak bir vakit namazı terk etmek büyük günahtır. Yüce Mevla’mız biz kullarına namazı farz etmiştir, fakat Müslümanlardan imkansızı da istememektedir. Yatağında yatalak olan bir Müslümana dahi olduğu yerde namaz kılması caizken bir öğrencinin en azından namazının farzını kılacak kadar bir vakit bulması hoş karşılanabilecek bir durum değildir. Bu nedenle bu konuda gayretli olursanız Mevla’mız size yardım edecektir. Bu dünyada sıkıntı çekmek ahirette sıkıntı çekmekten iyidir. Size tavsiyemiz namazlarınızı vaktinde kılmanızdır.

Üst Alt