Marmaris'te günlerdir yangın bölgelerinde canlı yayın yapan ve insanlara anbean bilgi akışı sağlayan Şahan Gökbakar'ın konutunun etrafı da dün alevlerle çevrildi. Havadan müdahale istedi gelmedi, provokatörler etrafını sardı, ordudan donanma gemisi geldi, Adem Metan yardıma koştu, itfaiye takımlarıyla ortaklaşa çalıştı derken yangın denetim altına alındı ve söndürüldü. Şimdiyse soğutma çalışmaları yapılıyor.
Günlerdir orman yangınlarının bulunduğu bölgelerde insanlara yardım etmeye çalışan, açtığı canlı yayınlarla herkesi bilgilendiren, Marmaris ölmesin diye avazı çıktığı kadar 'Havadan müdahale istiyoruz, uçak istiyoruz' diye bağıran bir Şahan Gökbakar vardı Instagram'da.
Adam günlerdir yemedi, içmedi, uyumadı; canla başla yardım etmeye çalıştı herkese.
Kimisi 'şov' dedi, kimisi 'orada meskeni olduğu için yardım ediyor' dedi...
O kadar saçma yorumlar geldi ki bu hususta bile! O da artık en sonunda isyan edip "Yangın çıktığında eşimle İstanbul’daydık. Eşime burada olmak istediğimi söyledim. Bin adet yangın söndürücü getirdim, dağıttım. Kendi konutumun etrafında yangını söndürecek su pompaları aldım. Konutum yangın tehlikesi taşımıyor fakat gereken tedbirleri aldım. Konutumun yandığını görmek isteyenler için de o gün geldiğinde kimseden yardım istemeyeceğim." diye bir açıklama yapmıştı.
Lakin ne yazık ki yangın tehlikesi taşımayan meskeninin oraya kadar ilerledi alevler... Anbean içi cızlaya cızlaya takip etti yangını dün gece. Havadan müdahale olmadığı için kendi imkanlarıyla ve gönüllülerle çarpıştı yangınla!
Ordunun donanma gemisi bile geldi yardım için. Son ana kadar 'Burayı terk etmeyeceğim' dedi daima.
Gecenin ilerleyen saatlerinde açtığı yayınlarla merak edenler için de bilgi verdi...
Bu gönderiyi Instagram'da gör
Şahan Gökbakar (@sahangokbakar)'in paylaştığı bir gönderi
Ve nitekim de 'yanacak' dediği komşusunun konutu alev alev yandı...
Çaresizlik o kadar makus ki!
Yalnızca havadan müdahaleyle şu yangın söndürülebilirdi lakin olmadı... Ne yazık ki olmadı!
Ateşler kendi konutunun etrafını da sardı, tecrübeli itfaiye gruplarıyla ortaklaşa ilerleyen bir grupla birlikte yangını söndürdüler!
Az evvel Şahan Gökbakar, yaptığı açıklamayla konutunun etrafını saran yangını söndürdüklerini ve tüm gün soğutma yapacaklarını duyurdu!
Akabinde da beşerler şöyle yorumlar yaptı:
Ne diyebiliriz ki... Vallahi adam tek başına nasıl da örgütlendi orada, helal olsun!
Dileğimiz öteki tüm yangınların da bir an evvel bitmesi artık... Geçmiş olsun Şahan Gökbakar!