B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Ara 2023 #1 Gurbet turkusu,Hasret turkuleri,gurbet turkusu sozleri,Gurbet ve Hasret uzerine soylenmiş turkuler Hasreti Kaddinle Gurbet İllerde Hasreti kaddinle gurbet illerde Gecmededir vakt u zamanım benim Gahi beyabanda gahi collerde Kesilmiştir tab u tuvanım benim Boyle ayrılığa kor olsun sebep Fedadır uğruna ser u canım hep Ya peri esmasın ceksem ruz u şeb Gelmez'mola kaşı kemanım benim Fesahat yolunda cok cektim emek Revamı biz anı yadlara vermek Nerde kaldı Dertli dedem diyerek Aceb sorar'mola Figan'ım benim Gurbet ve Hasret Turkusu ŞEBİNGULU actı, bulbuller uctu Cıraklar ustayı bulup el alsın Sevda kervanları yakından gecti Can dostlar aşkına gulbağ gul dolsun Karda, kışta kar yolları kesende, Eğribel'den dağ ruzgarı esende, Kırat gelir, murat olur desen de Yoldaş hic durmasın, yoldan yol alsın Nisan, Mayıs bahar ile bayırdan, Gol kenarı, sulak yerden cayırdan, Kutkut Bağlarından, olmazsa kırdan Gule bağlı bulbul icin gul bulsun Tatlı dille, hoş sohbeti ozledik, Uzaklardan yollarını gozledik, Haber sal ki! bir cevizli katmerle Sarıcicek yaylasından bal gelsin Hasretim doğrusu, hasretim sana, Sevenlerim kadar yakınsın bana, Kemence bir yana davul bir yana Coban kavalına uygun dil gelsin Ey Hikmet! cağrı at, kimi gorursen, Ardında iz bırak, nere varırsan Can Şebinkale'de davet verirsen Dostlar Pir aşkına gelip el alsın GUL'E YEL DEĞDİ Gul'e yel değdi Guneş olursa Can'a ten değdi Ateş olursa Oy beni kanlar otağı Oy beni dertler ortağı toprak Bir bak şu goğe Umut doludur Bulandı kana Zulum yoludur DERMAN SENDEDİR Vakit seherde Acılır perde Duştuğun yerde Derman sendedir Duşmuşum kaldır Mihnetim oldur Ağlarım guldur Derman sendedir Benim bi care Kaldım avare Yurek pur yare Derman sendedir GUN OLAYDI Gun olaydı tan olaydı Kaldığın yer Van olaydı Yattığın yer han olaydı Gun dolandı dağı taşı Dinmiyor gozumun yaşı Dağın başı duman duman Gurbet halinde halim yaman Zalim gurbet vermez aman Gun olaydı tan olaydı Kaldığın yer Van olaydı Yattığın yer han olaydı Gun dolandı dağı taşı Dinmiyor gozumun yaşı İNSAN OMRUNU Bir insan omrunu neye vermeli Harcanıp gidiyor omur dediğin Yolda kalan da bir yuruyen de bir Harcanıp gidiyor omur dediğin Yureğin urperir kapı calınsa Esmeyen yelinden hile sezerler Kunyeler kazınır demir sandıkta Tukenip gidiyor omur dediğin Dışı eli yakar ici de seni Sona eklenmeli sozun oncesi Ayrılık gununun kor dereleri Bolunup gidiyor nehir dediğin Bir insan omrunu neye vermeli Para mı onur mu taş diken bir yol Ağacın kokune inmek mi yoksa Savrulup gidiyor yaprak dediğin DAĞLAR ATAMADIM SEVDAMI Ne guneş yuzu gordum Ne de gokyuzu gordum Derde duştum Heder oldum beter oldum ben Laf anlamaz soz dinlemez oldu gonlum Dağlar sevdamı sokup atamadım ben
Gurbet turkusu,Hasret turkuleri,gurbet turkusu sozleri,Gurbet ve Hasret uzerine soylenmiş turkuler Hasreti Kaddinle Gurbet İllerde Hasreti kaddinle gurbet illerde Gecmededir vakt u zamanım benim Gahi beyabanda gahi collerde Kesilmiştir tab u tuvanım benim Boyle ayrılığa kor olsun sebep Fedadır uğruna ser u canım hep Ya peri esmasın ceksem ruz u şeb Gelmez'mola kaşı kemanım benim Fesahat yolunda cok cektim emek Revamı biz anı yadlara vermek Nerde kaldı Dertli dedem diyerek Aceb sorar'mola Figan'ım benim Gurbet ve Hasret Turkusu ŞEBİNGULU actı, bulbuller uctu Cıraklar ustayı bulup el alsın Sevda kervanları yakından gecti Can dostlar aşkına gulbağ gul dolsun Karda, kışta kar yolları kesende, Eğribel'den dağ ruzgarı esende, Kırat gelir, murat olur desen de Yoldaş hic durmasın, yoldan yol alsın Nisan, Mayıs bahar ile bayırdan, Gol kenarı, sulak yerden cayırdan, Kutkut Bağlarından, olmazsa kırdan Gule bağlı bulbul icin gul bulsun Tatlı dille, hoş sohbeti ozledik, Uzaklardan yollarını gozledik, Haber sal ki! bir cevizli katmerle Sarıcicek yaylasından bal gelsin Hasretim doğrusu, hasretim sana, Sevenlerim kadar yakınsın bana, Kemence bir yana davul bir yana Coban kavalına uygun dil gelsin Ey Hikmet! cağrı at, kimi gorursen, Ardında iz bırak, nere varırsan Can Şebinkale'de davet verirsen Dostlar Pir aşkına gelip el alsın GUL'E YEL DEĞDİ Gul'e yel değdi Guneş olursa Can'a ten değdi Ateş olursa Oy beni kanlar otağı Oy beni dertler ortağı toprak Bir bak şu goğe Umut doludur Bulandı kana Zulum yoludur DERMAN SENDEDİR Vakit seherde Acılır perde Duştuğun yerde Derman sendedir Duşmuşum kaldır Mihnetim oldur Ağlarım guldur Derman sendedir Benim bi care Kaldım avare Yurek pur yare Derman sendedir GUN OLAYDI Gun olaydı tan olaydı Kaldığın yer Van olaydı Yattığın yer han olaydı Gun dolandı dağı taşı Dinmiyor gozumun yaşı Dağın başı duman duman Gurbet halinde halim yaman Zalim gurbet vermez aman Gun olaydı tan olaydı Kaldığın yer Van olaydı Yattığın yer han olaydı Gun dolandı dağı taşı Dinmiyor gozumun yaşı İNSAN OMRUNU Bir insan omrunu neye vermeli Harcanıp gidiyor omur dediğin Yolda kalan da bir yuruyen de bir Harcanıp gidiyor omur dediğin Yureğin urperir kapı calınsa Esmeyen yelinden hile sezerler Kunyeler kazınır demir sandıkta Tukenip gidiyor omur dediğin Dışı eli yakar ici de seni Sona eklenmeli sozun oncesi Ayrılık gununun kor dereleri Bolunup gidiyor nehir dediğin Bir insan omrunu neye vermeli Para mı onur mu taş diken bir yol Ağacın kokune inmek mi yoksa Savrulup gidiyor yaprak dediğin DAĞLAR ATAMADIM SEVDAMI Ne guneş yuzu gordum Ne de gokyuzu gordum Derde duştum Heder oldum beter oldum ben Laf anlamaz soz dinlemez oldu gonlum Dağlar sevdamı sokup atamadım ben