Son Konu

Güvercin Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Editör

Editor
Katılım
22 Ağu 2023
Mesajlar
8,854
Tepkime
5
Puanları
38
Yaş
36
Credits
5,025
Geri Bildirim : 1 / 0 / 0
Güvercinler dünyanın en sık rastlanan hayvanlarından biri olarak nitelendirilmektedir. Güvercin fiyatları, ne yer, gübresi, yumurtası, aşıları, bit ilacı, güvercin bakımı nasıl olmalı? Güvercin cinsiyeti nasıl anlaşılır, çiftleştikten kaç gün sonra yumurtlar?

Güvercinler dünyanın en sık rastlanan hayvanlarından biri olarak nitelendirilmektedir. Güvercingiller familyasına ait olan kuş türlerinden bir tanesidir. Genellikle şehir meydanlarında, sokaklarda, apartmanların çatılarında güvercinlere sıkça rastlanmaktadır. Halk arasında da güvercinleri beslemek gibi bir hobi olduğu bilinmektedir. Çeşitli renkleri ve türleri bulunan hayvanlar arasında yer alırlar. Oldukça asil ve güzel bir görünüme sahip olan kuşlar arasında yer alırlar. Güvercinler çok büyük olmayan kuşlardır, estetik görüntüleri ile insanların ilgisini çekerler. Güvercinler çok dikkatli kontrollü canlılardır. Çok uzak mesafelere uçtuklarında dahi yönlerini asla kaybetmezler. Gidecekleri yöne tamamen konsantre olurlar. Sinir sistemleri omurilik bölgelerinden ayrılır bu sebeple sinir sistemi bütün organlarına kadar yayılım gösterebilir. Güvercinlerin orta büyüklükte vücut yapıları bulunmaktadır, çok büyük olmayan canlılardır. Ayakları da fazla uzun değil kısadır. Tüylü veya tüysüz paçaya sahip olan güvercinler bulunmaktadır. Göz renkleri oldukça açık renklerdedir fakat beyaz renk güvercinlerin siyah gözlü olabilme ihtimali vardır. Dişi güvercinler genellikle 2 adet yumurta üretimi yapmaktadır. Nadir olarak bir veya iki yumurtada yapabilmektedirler. Bu yumurtaların üzerine kuluçkaya yatarlar. Güvercinler farklı renklerde olabilmektedirler. Beyaz, siyah, mavi, sarı, kırmızı renkteki güvercinlere rastlanabilmektedir. Bu güvercinler;
· Beyaz Güvercin
· Kanarya
· Pal Güvercin
· Murakat Güvercin
· Zavrak Güvercin
Olarak isimlendirilirler.

Güvercin Ne Yer?

Güvercinler oldukça cana yakın ve sıcakkanlı hayvanlar olarak nitelendirilirler. Güvercinler; Bulgur ve pirinç tüketen canlılardır. Bu besinleri sıklıkla yerler. Çeşitli sebzeleri de tüketebilme özellikleri bulunmaktadır. Marul, karnabahar, lahana, bezelye gibi sebzeleri güvercinlere rahatlıkla verilebilmektedir. Ayrıca güvercinler için satılan özel güvercin yemleri de bulunmaktadır. Güvercinlere herhangi bir sebze veya besin vermek istemeyen kişiler bu yemleri temin ederek güvercinlerine verebilirler.

Güvercin Gübresi Faydaları Nedir?

Güvercinler toplu halde yaşam sürmeleri ve birlikte uçmalarıyla bilinen kuş türleridir. Güvercinlerin gübresi de yine bu canlıların dışkılarından elde edilmektedir. Güvercin gübreleri oldukça önemli ve kullanışlıdır. İçerisinde birçok güçlü maddeyi bulundururlar ve çeşitli alanlarda kullanılabilirler. Güvercin gübreleri; Güvercinlerin toplu halde bulundukları bölgelerden toplanmaktadır.

Güvercin Yumurtası Çatlama Süresi Nedir?

Güvercin yumurtalarının çatlama süreleri 17 veya 18 gün olarak belirtilmektedir. Dişi güvercinler yaptıkları yumurtaların üzerlerinde kuluçkaya yatarlar ve yumurtalar çatlayana kadar sabırla ve korumacı bir tavırla beklerler. Güvercin yumurtaları tüketilebilen yumurtalar arasında yer almaktadır.

Güvercin Aşıları Ne Zaman Yapılır?

Güvercinlerin ilk aşısı 3 veya 4 haftalık olduklarında yapılmaktadır. 4 hafta sonrasında tekrar aşılama yapılır. İkinci aşı ise güvercinlerin uçmaya başlamadan en az 3 hafta önce yapılmaktadır. Bu aşıları olan güvercinler yılda bir kez düzenli olarak aşılanmalıdır. Bu düzenli aşı ise güvercinlerin çiftleşmeden 2 veya 3 hafta öncesinde yaptırılmalıdır.

Güvercin Bit İlacı Adı Nedir?

Bitler, pek çok hayvana ve insana bulaşarak onları rahatsız edebilen ve oldukça ufak formda olan canlılardır. Hayvanları son derece rahatsız ederler ve kaşınmalarına sebep olabilirler. Müdahale edilmezler ise ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler. Güvercinleri bitten kurtarmak için Blotic ismi verilen bir ilaç kullanılmaktadır. Bu ilaç sıvı formda olduğu için püskürtme yöntemi ile güvercinlerin vücutlarına uygulanabilmektedir.

Güvercin Bakımı Nasıl Olmalı?

Güvercinler, sığınak olanak nitelendirilen kümeslerde bulundurulmalıdırlar. Onları dış tehlikelerden ve diğer hayvanlardan korumak için mutlaka yaşayabilecekleri uygun ortamların hazırlanması gerekmektedir. Güvercin bakmak, kişilerin fazlası ile zamanını alan uğraşlardır bu sebeple kişilerin güvercin bakmaya başlamadan önce mutlaka iyi düşünmesi ve uygun bir karar vermesi gerekmektedir. Güvercinler her gün ilgi bekleyen canlılardır. Güvercinlerin sağlıklı bir şekilde gelişim gösterebilmesi için düzenli bir şekilde beslenmeleri gerekmektedir. Özel güvercin yemleri veya güvercinlerin yiyebilecekleri sebzeler tercih edilmelidir. Güvercinlerin yaşam alanı olan ortam ise düzenli aralıklarla temizlenmelidir.

Güvercinlerin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Güvercinlerin cinsiyetini anlamanın birkaç yolu bulunmaktadır. Genel olarak; Güvercinlerin kanatlarının birleştiği yerdeki kemiğe bakılarak bu ayrım yapılabilmektedir. Dişi güvercinlerde bu kemik oldukça ince bir yapıdadır. Erkeklerde ise daha kalındır. Boyu kısa ve zayıf olan güvercinler de dişi olmaktadır. Ayrıca dişi güvercinler gagalarının çekilmesinden rahatsız olurlar ve tepki verirler. Erkek güvercinler ise ses çıkartmazlar. Bu gibi işlemler sonucunda güvercinlerin cinsiyetini anlamak mümkündür.

Güvercin Çiftleştikten Kaç Gün Sonra Yumurtlar?

Güvercinler bir kızgınlık dönemine girmektedir. Bu dönemlerde ise birkaç defa çiftleşirler. Dişi güvercinler; çiftleşmelerinden 3 veya 5 gün sonra yumurtlayabilirler. Yumurtladıktan sonra yavruların güvenli bir şekilde çıkması için kuluçkaya yatarlar.
 
Üst Alt