Hababam sınıfında ne anlatılıyor?
Filmin konusu ise Özel Çamlıca Lisesi'ne yeni atanan müdür muavini ve tarih öğretmeni olan Kel Mahmut kopya çeken, okuldan kaçıp maçlara giden, hocalarla sürekli kafa bulan öğrencilerle dolu okuldaki Hababam Sınıfı'na ilginç ceza yöntemleriyle disiplin altına almaya çalışır.
Hababam Sinifinda hangi ogretmen var?
Semra Hoca, Genç edebiyat öğretmeni Semra Hoca Çamlıca Lisesi'ne gelir. İnek Şaban'ın Semra Hoca'ya duyduğu aşk Hababam için yeni bir eğlence haline gelmiştir.
Hababam Sınıfı nasıl bir filmdir?
Çok kötü bir film hiçbir şekilde beğenmiyorum soğuk espiriler falan seviyesi düşük bir film. Ama kesinlikle oyunculuklar iyi bu filmi alıp başka oyuncularla çeksek kimse yüzüne bakmaz zaten belirli skeçlerden oluşan basit bir film sigara içme skeci okuldan kaçma skeci tarzında.
Hababam Sınıfı ismi nereden esinlendi?
Rıfat Ilgaz'ın ünlü eseri “Hababam Sınıfı”nı Konya Lisesinde geçirdiği yıllardan esinlenerek yazdığı söyleniyor.
Külyutmaz Necmi ne öğretmeni?
ertuğrul bilda tarafından canlandırılan ve hababam sınıfı film serisinin ilk dört filminde yer alan karakter. biyoloji öğretmenidir, sınavlarda kopya çektirmemesiyle övünür. kel mahmut tarafından sobanın içinde bulunan ve sınıfa kopya verdiği anlaşılan güdük necmi'nin, dersinde kopya çeken ilk öğrenci olduğunu söyler.
Rıfat Ilgaz Hababam Sınıfı neden yazdı?
Yaşadığı dönemde görülen eğitim sistemindeki aksaklıkları, bozuklukları, eksiklikleri hem güldürüp hem de düşündürerek ele alan Ilgaz, Mehmet Saydur'un hakkında hazırladığı "Rıfat Ilgaz'lı Yıllar" adlı kitabında "Hababam Sınıfı"nı yazma amacını şöyle açıkladı: "Hababam Sınıfı bir eğitim yergisidir.
Hababam Sınıfı Paşa Nuri hangi ders öğretmeni?
Özel Çamlıca Lisesi'nin matematik öğretmeni. Gözleri pek iyi seçmez. Hababam'ın müfettiş şakalarıyla başı dertte. Nuri Hoca savaş anılarını anlatmaya başladığı an Hababam'da ders kaynar.
Hababam Sınıfı Akil Hoca ne öğretmeni?
Asıl mesleği askerlik olan Öztuna oyunculuk kariyerine 1974 yılı yapımı Dövüşe Dövüşe Öldüler filmi ile başladı. Daha sonra Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı ve Hababam Sınıfı Uyanıyor filmlerinde felsefe öğretmeni Akil Hoca karakterini canlandırdı.