Son Konu

HarmonyOS Android için kabusa dönüşebilir

elektronikci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Amerika eski lideri Donald Trump periyodunda casusluk suçlaması ile karşı karşıya kalan Huawei, kendini bir anda Android işletim sisteminin dışında bulmuştu. Böylesi bir darbeye hiç hazır olmayan Çinli şirket, IoT aygıtları için geliştirdiği ve akıllı telefonlarda kullanmayı düşünmediği işletim sistemi HarmonyOS’u akıllı telefon ve başka aygıtlarda da kullanmaya karar verince, teknoloji dünyası bir anda yeni taşınabilir işletim sistemi ile tanışmış oldu.

Bir mühlet kimse tarafından ciddiye alınmayan HarmonyOS, geçtiğimiz günlerde tanıtılan 3. Sürümü ile dikkatleri üzerine toplamayı başarırken Çin’den gelen son bilgiler Android açısından durumun sanıldığından çok daha tehlikeli hale geldiğini gösterdi.

HarmonyOS Android için kabusa dönüşebilir

Yapılan açıklamaya nazaran daha şimdiden 470 milyon aygıtta kullanılan HarmonyOS, bu tarafıyla muazzam bir büyüme suratı sergiliyor. Tabi HarmonyOS’un yüklendiği her yeni aygıtın, ki bilhassa de bu aygıt Huawei markalı değilse, Android’den eksilen bir asker olduğunu hatırlatalım.

Bunun sebebi ise akıllı telefon dünyasının esasen hepitopu iki isim tarafından yönetiliyor olması. Bunlardan biri olan iOS için dünya yansa umurunda değil diyebiliriz zira iOS aslında yalnızca iPhone’larda kullanılıyor ve başka telefonlarda hangi işletim sisteminin kullanıldığı onu ilgilendirmiyor. Lakin Android için durum bu türlü değil. Android açık kaynaklı bir taşınabilir işletim sistemi olduğu için, iOS’dan geriye kalan bütün akıllı telefonlar bugüne kadar onun denetimindeydi. Lakin HarmonyOS’un agresif büyüme suratı, Android’in piyasadaki hakimiyetinin sorgulanmasına neden olabilir.

Üst Alt