iltasyazilim
Yeni Üye
Havuç Mezesi Ve Haydari Tarifi İçin Malzemeler
*HAVUÇ MEZESİ
*arkadaslar ben hep tariflerimi göz kararı yapiyorum Siz kendinize göre yapın
*67 büyük havuç
*biraz sıvı yağ
*yoğurt
*mayonez
*HAYDARİ MEZESİ
*torba yoğurdu
*beyaz peynir
*kuru nane
*tereyağ (ben becel tereyağ keyfi kullaniyorum)
*sarımsak
Havuç Mezesi Ve Haydari Tarifi Yapılışı HAVUÇ MEZESİ
Havuçlarımızı rendeliyoruz Bir tavada çok az yağ ile iyice havuçlar ölene dek pişiriyoruz Havuçlar piştikten sonra soğuduktan sonra yoğurt ve mayonezle karıştırıyoruz NOT:yoğurtlar sulu olduğu için kullancağımız yoğurt miktarını bir süzgece koyup suyunun iyice çekilmesini beklemeliyiz Afiyet olsun
HAYDARİ MEZESİ
Bir kalıp beyaz peynirin yarısını çatalla eziyoruz Sonra üzerine torba yoğurdunun nerdeyse yarısından fazlasını ekliyoruz 2 diş sarımsak rendeliyoruz İyice karıştırıp tuz ekliyoruz Sonra bir tavada nane yakıyoruz Nane soğuduktan sonra karışıma ekliyoruz İyice karıştırıyoruz Afiyet olsun
*HAVUÇ MEZESİ
*arkadaslar ben hep tariflerimi göz kararı yapiyorum Siz kendinize göre yapın
*67 büyük havuç
*biraz sıvı yağ
*yoğurt
*mayonez
*HAYDARİ MEZESİ
*torba yoğurdu
*beyaz peynir
*kuru nane
*tereyağ (ben becel tereyağ keyfi kullaniyorum)
*sarımsak
Havuç Mezesi Ve Haydari Tarifi Yapılışı HAVUÇ MEZESİ
Havuçlarımızı rendeliyoruz Bir tavada çok az yağ ile iyice havuçlar ölene dek pişiriyoruz Havuçlar piştikten sonra soğuduktan sonra yoğurt ve mayonezle karıştırıyoruz NOT:yoğurtlar sulu olduğu için kullancağımız yoğurt miktarını bir süzgece koyup suyunun iyice çekilmesini beklemeliyiz Afiyet olsun
HAYDARİ MEZESİ
Bir kalıp beyaz peynirin yarısını çatalla eziyoruz Sonra üzerine torba yoğurdunun nerdeyse yarısından fazlasını ekliyoruz 2 diş sarımsak rendeliyoruz İyice karıştırıp tuz ekliyoruz Sonra bir tavada nane yakıyoruz Nane soğuduktan sonra karışıma ekliyoruz İyice karıştırıyoruz Afiyet olsun