T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 10 Ara 2023 #1 Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet ince rendelenmiş havuç 10 adet mantar 2 su bardağı su 1 çay kaşığı zerdeçal Tuz Dereotu Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekledim. Hafif kızdıktan sonra mantarları ekledim ve soteledim. Daha sonra mantarların üzerine rendelenmiş havuç ekleyip biraz kavurdum. Daha önceden yıkanmış pirinçleri ve tuzu tencereye ekleyip kavurmaya devam ettim. Zerdeçalıda ilave edip hiç durmadan 1 -2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam ettim. Suyunu ekledim. Ardından tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirdim. Pişen pilavın üzerine ince kıydığım dereotunu ekleyip dinlendirdim. Sıcak olarak servis ettim. Servis esnasında üzerine taze soğan eklerseniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet ince rendelenmiş havuç 10 adet mantar 2 su bardağı su 1 çay kaşığı zerdeçal Tuz Dereotu Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekledim. Hafif kızdıktan sonra mantarları ekledim ve soteledim. Daha sonra mantarların üzerine rendelenmiş havuç ekleyip biraz kavurdum. Daha önceden yıkanmış pirinçleri ve tuzu tencereye ekleyip kavurmaya devam ettim. Zerdeçalıda ilave edip hiç durmadan 1 -2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam ettim. Suyunu ekledim. Ardından tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirdim. Pişen pilavın üzerine ince kıydığım dereotunu ekleyip dinlendirdim. Sıcak olarak servis ettim. Servis esnasında üzerine taze soğan eklerseniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı