Son Konu

Hayat İle İlgili Anlamlı Sozler

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
hayat ile ilgili anlamlı sozler facebook
hayatla ilgili anlamlı sozler kısa

Hayat, bir oyuna benzer; istediğimiz kartları elde etmek elimizde değildir, ama oynamak elimizdedir

Biz, ilhamlarımızı, gokten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz

Hayat, duygulananlar icin bir trajedi, duşunenler icin bir komedidir

Hayat, iki dipsiz karanlık ortasında bir kibrit alevidir

Hayat, insana bağışlanmış değil, odunc verilmiştir

Hayat kendiliğinden ne iyi, ne kotudur; Ona iyiliği kotuluğu katan sizsiniz

Hayat bir tiyatro gibidir, en kotu insanlar en iyi yerde otururlar

Hayat mucadeleden ibarettir Bundan dolayı hayatta yalnız iki şey vardır, galip olmak, mağlup olmamak

Hayat, uzun bir insanlık dersidir

Hayat uc gunden ibarettir; dun, bugun, yarın

Hayat yaşla değil, yaşamakla anlaşılır

Hayat, zafer değil, savaştır

Hayatın değeri uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır

Hayatın gayesi calışmaktır; aksi takdirde gaye diye bir şey yoktur

Hayatın her anı bir karar zamanıdır

Hayatta rovanş yoktur

Her beşik, icindekine sorar: “Nereden? ve her kefende icindekine sorar : “Nereye?

İnsan, bir soluk ve bir golgeden başka birşey değildir

Nasıl bir hayat yaşıyorsanız oyle olursunuz Nasıl olduyseniz oyle de dirilirsiniz

Ne kadar yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımız onemlidir

Silgi kullanmadan resim cizme sanatına hayat denilmektedir

Şerefle bitirilmesi gereken en ağır vazife, hayattır

Haklıysak kimse hatırlamaz; haksızsak kimse unutmaz

İnsanlar gelmeleriyle yalnızlıklarını dağıtanları severler Gitmeleriyle kendilerini yalnız bırakanlara aşık olurlar

Seni ne kadar sevdiğimi oğrenmek istersen, yere duşen her yağmur damlasını tutmaya calış; tutabildiklerin senin sevgin tutamadıklarınsa; benim sana olan sevgimdir

Calıştırdığımız insanlara iyi davrandığımızda, onların da muşteriye iyi davrandıklarını oğrendim

Bir toplantıda zekamı ya da sohbetimi gostermek konusunda tercih yapmak gerektiğinde, sohbeti secmenin daha iyi olacağını oğrendim

Bu dunyada insanlara iyi davranmanın hicbir maliyeti olmadığını oğrendim

Kiminle evleneceğim kararının, hayatta verilen en onemli karar olduğunu oğrendim

Yaşamadan bin kere pişman olacağıma; yaşayarak bir kere pişman olmayı oğrendim

Beklerken guz ruzgarlarıyla savrulmayı oğrendim

Hayatta her zaman bir son tren olduğunu duşundum fakat; yıllar icerisinde bu son trenin hic gelmediğini oğrendim

Emek olmadan yemek olmayacağını duşundum ve buna inandım Sonra bir baktım ki; emeksizde yemek oluyormuş bunu da oğrendim

Dostuma gulumsedim, daha arkamı donduğumde onu bana gulerken gordum

Hayatın sarp ve dikenli yolları olmuyormuş, bu yollarda gezdikce yolları sarp ve dikenli yapan insanlar oluyormuş Ve sucu ne yazık ki hayata atıyorlarmış

Her şey iyi olacak diye duşunduk, sonunda bir baktık ki, uşuttuk

İyilikten zarar gelmeyeceğini oğrettiler; fakat; arkamızdan enayi denileceğini ne yazık ki; oğretmediler

Yuz verme sonra astarını ister dediler; inanmadım İlk yapamam dediğimde, amma da cimrisin dediler Tokat gibi geldi bu soz esas şimdi inanamadım

Yalnızlık gecelerin, umit bekleyenlerin, hayal caresizlerin, yağmur bulutların, gokyuzu kuşların, dunya hepimizinmiş yeni oğrendim

Nereye gideceğini bilmiyorsan bu hayatta durakların cok olur

Neyi arayacağını bilmiyorsan bu hayatta, gocebe kuşlar gibi oradan oraya savrulursun

Her insanın bir evresi vardır, o da umutsuzlukların yavaş yavaş usulca geldiği andır

Gelenle giden arasındaki tek fark sadece yonleri değildir Umutlar, beklentiler, duşunceler, hayaller ;vb her şeyde farklılık vardır coğu zaman

Nedensiz gidişlerin ardında mutlaka vardır bir gercek acıklama

Gulerken hep ne zaman ağlayacağımı merak ettim

Kimse istediği icin ağlamadı bu dunyada

Vicdanımızın sesini duyamayacak kadar kimi zaman sağır olmuş yureklerimiz

Bildiklerimle bilmediklerim arasındaki fark; bilmediklerimin yuzumu kızartması oldu Bildiklerim ise hep sen ne bilirsin oldu

Ben hep gidişlere alışığım Gidişlerle birlikte ardından kalan belki gelirlere

Şu hayatta benim bile tarifini bulamadığım duygularıma, başkaları anlam yuklediler Ve gormek istediklerini gorduler

Kaderin cilvesi dediler, bukalemun gibi hep renk değiştirdiler

Doğarken ağladık hic olmazsa yaşarken gulelim

Bu dunyanın ben cektim cefasını, başkaları surdu hep sefasını

Ne umutlarımı savurabildim mavi gokyuzunden, nede hayallerimi dağıtabildim bencil insanlar yuzunden

Arkadaşlıkların, dostlukların en başında saygı yureklere kok salmalıdır Koku guclu olan yureklerde sevgi yeşermeye başlamalıdır

Mutluluk kapısı kapandığı zaman bir gun mutlaka bir diğeri acılır, fakat kapalı kapıya o kadar cok bakarız ki, yeni acılan kapıyı goremeyiz

Ne istiyorsanız onun hayalini kurun Gitmek istediğiniz yere gidin Olmak istediğinizi olun Cunku sadece bir hayatınız var Ve butun yapmak istediklerinizi yapmak icin sadece bir şansınız var

İnsanların en mutluları her şeyin en iyisine sahip olanları değildir Onlar sadece onlerine cıkan fırsatı bir daha cıkmayacakmışcasına kullananlardır

Herkesin uc kişiliği vardır; Ortaya cıkardığı, sahip olduğu, sahip olduğunu sandığı

Cehaletle deha arasındaki gercek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hicbir sınırı yoktur

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur

Şanssızlığa katlanabiliriz, cunku dışarıdan gelir ve tumuyle rastlantısaldır Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan, yaptığımız hatalara hayıflanmaktır

Ruyaları gercekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır

Buyuk adamların hataları guneş tutulmasına benzer, onları herkes gorur

Boş zaman yoktur boşa gecen zaman vardır

Acınmaktansa kıskanılmak daha iyidir

Doğruluk sonsuzluğun guneşidir Nasıl olsa doğar

Duşman isterseniz dostlarınızı gecmeye calışınız Dost isterseniz, bırakın, dostlarınız sizi gecsin

Yirmi yaşındaki bir insan, dunyayı değiştirmek ister Yetmiş yaşına gelince, yine dunyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir

Sık ve cok gulmek; zeki insanların saygısını ve cocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; durust eleştirilerin taktirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; guzelliği taktir edebilmek, başkalarındaki “en iyiyi bulabilmek; sağlık

Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım

Buyuk sıcrayışı gercekleştirmek isteyen, birkac adım geriye gitmek zorundadır Bugun, yarına dunle beslenerek yol alır

Aşk hakkında her şey doğru, her şey yanlıştır Hakkında soylenecek hicbir şeyin sacma olmadığı tek şey aşktır

Kotumser yanlız tuneli gorur, iyimser tunelin sonundaki ışığı gorur, gercekci tunelle birlikte ışığı ve de gelecek treni gorur

Aşk bir kadının yaşamının tum oykusu, erkeğin ise yalnızca bir seruvenidir

Aşkın gizemi, olumun gizeminden daha buyuktur

Nicin hep birlikte barış ve uyum icinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin uzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gokyuzunun altında yaşıyoruz

Yaşamımda edindiğim en buyuk bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hic kimse yardım etmez

Her şeye karşın herkes sevdiğini oldurur Kimi bunu sert bakışıyla yapar, kimi de yuze gulen bir sozcukle, korkak kişi bunu bir opucukle, cesur adam bir kılıcla

Kotumser yalnız tuneli gorur, iyimser tunelin sonundaki ışığı gorur, gercekci tunelle birlikte ışığı ve de gelecek treni gorur

Bir insanın akıllı olmasına bir şey dediğimiz yok Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye calışmasın

Bana okuduğum kitapların en guzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Soyleyeyim: ANNEMdir

İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Ozgurluk ve olum Birine sahip olamazsam otekini isterim cunku hic kimse beni canlı tutsak edemez

Doğuştan sahip olduklarınızla yaşamayı oğrenmek bir surec, bir katılım, yani yaşamınızın yoğrulmasıdır

Her şey aynı nefesten alır: Hayvanlar, insanlar, ağaclar Hayvanlar olmazsa insanlar ne yapar? Tum hayvanlar gitse insanların ruhu buyuk bir yalnızlığa boğulur; insanlar yalnızlıktan olur

Yaşamda en onemli şey kazanclarımızı kullanmak değildir Bunu herkes yapar Asıl onemli olan kayıplarımızdan kazanc sağlamamızdır Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur

Dunyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle kuculur, bayağılaşırlar Buyukluk, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar

Sevilmek umuduyla sevmek insanidirFakat sevmek icin sevmek, meleklere ozgudur

Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden uc kez olmuşlerdir

İki tur insan daima actır Biri bilimi arayan, diğeri de parayı

Cevrelerine uymak icin kendilerini yontanlar, tukenip giderler

En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma duşmesini onlemektir

Doğruluk sonsuzluğun guneşidir Nasıl olsa doğar

Ogurluk, icindeki hayallerde gizlidir

Bir daha asla deme! Cunku yalan soylersin

Bir tartışmaya butun sozlerinizi soylemiş kadar sakin başlarsanız, bunu haklılığınızın gostergesi sayarlar

Bazı şeyler nedensizde guzeldir, neden aradığınız zaman, onu bulursunuz, ama guzelliğini yitirirsiniz

Bildiğim en iyi şey, zamanla oğreneceğimdir

Bir şeyi cok onceden beri biliyorsan, gecirdiği değişikliklerden haberin yok demektir

Hayat bir masala benzer Uzunluğu değil, iyi olup olmadığı onemlidir

Dolaşan bir golgedir hayat

Erkekler hayatı cok erken, kadınlar cok gec anlar

Üst Alt