Son Konu

Haydi, Biz Esinlenme Diyelim: DC'nin Marvel'dan Çaldığı İddia Edilen Karakterler

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-f0ceff7ab961862d2c876673f765665ec1af2e5b.jpg


Siz de ortada bir DC ve Marvel'ın birbirinden karakter çaldığını düşünüyor musunuz? Şayet bunu daha evvel düşündüyseniz yanılmadınız. Zira her iki şirket de birbirlerinin evrenlerinden olan karakterleri birden fazla vakit ya büsbütün çalıyor ya da çok benzerini yapıyor. Genel olarak Marvel bunu daha çok yapıyor olsa da biz bu yazımızda sizler için DC'nin Marvel'dan çaldığı sav edilen karakterleri listeledik. Haydi gelin, başlayalım.


1. Galactus (1966) – Imperiex (2000)




Galactus hayatını devam ettirmek için gezegenlerin kökünü kuruturcasına yiyen bir varlık. DC ise bunu aşırıp ismini Imperex yapmakla yetinmiş. Lakin Imperex, Galactus kadar popülerlik sağlayamamış. Galactus hâlâ Marvel'ın en efsanevi kötülerinden biri ve sinemaya da uyarlanacağı söylentiler ortasında. Lakin şu periyotlarda Imperiex'in ismini hatırlayan bile kalmadı.

2. Winter Soldier (2005) - Red Hood (2005)



Kimin kimden ilham aldığı tam belirli olmayan lakin birbirine çok benzeyen öteki iki karakter ise Winter Soldier ve Red Hood. Marvel cihanında 2005 yılında Bucky Barnes Winter Soldier olarak geri döndü. Bir ay sonra ise DC, 80'lerde ölen ölen ikinci Robin olan Jason Todd'u, Red Hood olarak geri döndürdü. Robin ve Bucky Barnes'ın da birbirinden çalıntı olduğu tez edilmişti.

3. Black Panther (1966) - Red Lion (2016)



Stan Lee üstadımız ve arkadaşı tarafından yaratılan bir karakter olan Black Panther, DC tarafından aşırılmış. Bu kozmosta kendisinin ismi Red Lion. Kırmızı köstümüyle keskin aletler kullanıyor ve Afrika'nın özgürlüğü için gayret ediyor. Ancak biz ona birebir karakterin kırmızısı diyebiliriz.

4. Doctor Doom (1962) - Lord Havok (1990)



Bu iki kahramanın geçmişi farklı olsa da, ikisi de gümüş bir zırha sahip ve gücünü buradan alıyor. Lord Havok'un fazladan boynuzu var. Çıkış yıllarına baktığımızda DC'nin Lord Havok karakteri tasarım olarak güya biraz çalıntı üzere duruyor.

5. Lizard (1963) – Man-Bat (1970)



Bu iki kahraman birbirine çok benzemese de, öyküleri birebir tıpkı. İkisinin de fizikî pürüzleri var ve bunları geçirmek ismine kendi üzerlerinde deneyler yapıyorlar. Görünüşleri tıpkı olmasa da öyküleri epey misal. Karakterlerin çıkış yıllarından yola çıkarak DC'nin Lizard'ı çaldığını söylemek mümkün.

6. Captain America (1941) – Guardian (1942)



Herhalde en bilindik Marvel karakterlerinden biri de Captain America'dır. Kendisi ülkesini çok seven bir asker. Bir kalkanı var atıp duruyor. Lakin DC bunu da kendine uyarlıyor ve Guardian'ı çıkarıyor. Kendisinin elbiselerinin altından olması ve polis olması dışında her şeyi yeniden Captain America üzere.

7. Ghost Rider (1972) - Atomic Skull (1976)



Marvel'ın Ghost Rider'ı çıkarmasından 4 yıl sonra DC tıpatıp birebiri olarak Atomic Skull'ı çıkarmış. İkisi de alevli kafatasına sahip birer muhteşem berbat. Yalnızca alev renkleri değişik. Biz karıştırmayın diye size söyleyelim, turuncu renkli, olağan aleve sahip olanı Ghost Rider.

8. Spider-Man (1962) – Black Spider (1976)



Spider Man hepimizin tanıdığı macerasının böcek ısırmasıyla başladığı bir Marvel karakteri. Kendisi ağ atarak her şeyi yapıyor resmen. Lakin DC bu fikri tekrar aşırıyor ve Black Spider'ı 1976'da çıkarıyor. Kendisinin neredeyse kıssası ve her özelliği misal. İsminde bile Marvel'da olduğu üzere Spider geçiyor. Haydi, bu da esinlenme olsun.

9. Sabretooth (1972) - Tracer (1990)



Nükleer patlama sonucunda gezegeni yok olan Tracer, ekmeğini kazanmak için dünyaya geliyor. Geçmişi pek benzemese de Tracer birebir Marvel'ın Sabretooth'u üzere. Onun da kollarında bıçakları, uzun saçları ve makûs bir kümesi var.

10. Iron Man (1968) – Steel (1993)



Güçlü bir dahi olan Tony Stark ve kostümünü çok güzel tanıyoruz. Çoğumuz o kostümü deneyimlemeyi isteyip başaramasa da DC bunu kendine cihanında yapmak istemiş üzere. DC'nin Steel'i isminden da anlaşıldığı üzere bizim demir oğlan Iron Man'in bir kopyası. İsim konusunda da büyük şaibe var; zira steel sözcüğü, direkt çelik manasına geliyor.

11. Man Thing (1971) – Swamp Thing (1971)



Bu kahramanların öyküsü gerçekten enteresan. DC b u sefer tam olarak çalıntı diyemeyeceğimiz Swamp Thing karakteri ile çıkıyor karşımıza. Çalıntı diyemiyoruz zira tarihler hayli yakın. Swamp Thing 1971'in Temmuz ayında, Man Thing ise 1971'in Mayıs ayında çıkmış. İkisi de kimya deneyleri yaparken değişik yaratıklara dönüşen birer varlık. İsimlerin de benzerliğinden bu fikrin ya DC tarafından 2 ay içerisinde çalındığı ya da bunun yalnızca bir tesadüf olduğu düşünülüyor.

12. Wasp (1963) – Bumblebee (1976)



DC'nin en arsız çalıntılarından biri Bumblebee olabilir. Bumblebee tıpkı Wasp üzere fiziki özelliklere ve kostüme sahip. Yalnızca cilt rengi değişik. DC bizim karakterimiz siyahi dese de çalıntı olduğu çok bariz. Şunu da söyleyelim Wasp son vakitlerde popülerliğini arttırdı ve sineması bile çıktı. Marvel son anda kurtarmış desek yeridir.
 
Üst Alt