teknolojiuzmani
Yeni Üye
Ekranların çok sevilen oyuncusu Hazal Kaya Elle dergisinin yeni sayısına konuştu. Kaya verdiği röportajda boyu ve kilosuyla ilgili yapılan yaralayıcı yorumlardan bahsederek oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Ünlü oyuncu Hazal Kaya Elle dergisine verdiği röportajda bazı açıklamalarda bulundu. "Küçük yaştan beri oyunculuk yaptığım için herkesin gözünün önünde yaşadım başıma gelenleri. Önce 'takoz kullanıyor' haberleri çıktı. Boyum kısaymış, onun altı çizildi. Düşük zekalı şakaların, soruların sonu gelmedi. Sonra kilo aldığım bir dönem oldu. Şeker hastalığımın tespit edildiği dönemdir hatta. Korkunç başlıklar atıldı. Sosyal medyada çok yaralayıcı olabilecek şeyler yazıldı, çizildi."
"O dönem çıkıp 'Bunu hassas insanlara yaptığınızda, zayıflama haplarıyla, ameliyatlarla kendilerini öldürmelerine bile sebep olabiliyorsunuz' dedim. Daha çok güçlenmek, başkalarına da güç vermek arzusu yarattı bu uğradığım şiddet. 'Taş gibi kadın’ dediğim birinin diz kapağının üstünde yağlanma oldu diye üzüldüğünü gördüğüm gün kafam açıldı."
"Mevzu kadına gelince bir değersizleştirme sistemi çalışıyor. Sosyal medya ve moda endüstrisi de körüklüyor bu değersizleştirmeyi.
"Dizi sektörü de kilolu diye kadına başrol vermiyor.Aslında anlatmaya alıştığımız hikayelerle de ilgisi var bu tercihin. Kilolu kadınlara dair bir hikaye anlatılamazmış, insanlar güzellik standartlarına uyan kadınların hikayelerini izlermiş gibi bir hâl vardı bütün dünyada ama bu kırıldı aslında."
Bu dönemde de sinemada rol almaya hazırlanan oyuncu Hazal Kaya'nın rol aldığı 'Adını Feriha Koydum' ve 'Bizim Hikaye' dizileri, ülkenin ücretli dijital platformu MX Player’da en üst sıraya yerleşerek zirveye oturdu.
Hindistan'da özellikle 'Bizim Hikaye' dizisi, 350 milyon abonesi olan dijital platformda 71 milyon kişi tarafından izlenerek rekor kırdı. Kaya bu başarı karşısında şaşkınlığını sosyal medya hesabından paylaşım yaparak dile getirdi. Dizinin afişini paylaşan oyuncu, Hindistanlı fanlarına teşekkür etmeyi unutmadı.