CENNETİN YOLU
Hristiyan din adamlarından biri, Ulkemize gelerek kucuk bir cocuktan kendisine o şehirdeki kiliseyi gostermesini ister Kiliseye ulaştıklarında, papaz:
Aferin cocuğum, der Yarın buraya gel de, sana cennetin yolunu gostereyim
Cocuk, papazın niyetini sezerek:
Siz, kilisenin yolunu dahi bilmiyorsunuz, diye cevap verir Cennetin yolunu nasıl bileceksiniz ki?
OLULER CİCEK KOKLAMAZ
Amerikalı iş adamı, bir Cinliye alay ederek sormuş:
Oluleriniz, mezarlarına koyduğunuz pirincleri ne zaman yiyecek?
Cinli başını kaldırmadan cevap vermiş:
Sizin oluleriniz, koyduğunuz cicekleri kokladığı zaman
YIKA DA GETİR
Suleyman Nazif ve Abdulhak Şinasi birlikte yemek yerken, Şinasi garsonu cağırır ve su ister Şinasinin kirden ve mikroptan elenle el sıkacak derecede korktuğunu bilen Suleyman Nazif garsona seslenmeden edemez:
Oğlum, beyefendinin suyunu yıka da oyle getir
GONULSUZ GONUL
Abdulhak Hamidin evindeki sohbette, konu genclik ve ihtiyarlıktan acılır Yaşı gecmiş bir hanım, Abdulhak Hamide doner ve:
Efendim, gonul kocamaz! der
Hamid cevap verir:
Kocamaz ama, kocamış bir vucut icinde oturmak da istemezimageshazircevaplar5ad77553e8480gif
VELAYETİN GORDUĞU
Fatih Sultan Mehmet, cocukluğunda biraz yaramazlık yapınca, babası olan 2 Murat Han:
Ne kadar yaramaz bir cocuksun, senden adam olmaz diye cıkışır
Orada bulunan ve velayet sırrıyla kalp gozu acık olan Akşemseddin Hazretleri, hafifce gulumseyerek şoyle der:
Peder ne der, kader ne derimageshazircevaplar5ad775550e341gif
CIKMAYAN MANA
Mehmet Akif, Baytar Mektebinde mudur muavini olarak calıştığı bir donemde, muhasebeden gelen bir yazıyı anlayamaz Yazıyı kaleme alan Salih Efendiyi aratarak yazıda ne demek istediğini sorar::
Salih Efendi İki turlu mana cıksın diye boyle yazdık efendim cevabını verince, Akif dayanamaz ve:
Hayret doğrusu, der Biz birini bile cıkartamadık da
SOKRAT VE BİLEYTAŞI
Talebelerden biri Sokrata sormuş:
Herkese guzel konuşma dersleri verdiğin ve onlara hitabet sanatını oğrettiğin halde, nicin sen de cıkıp bir konuşma yapmıyorsun?
Evlat, demiş Sokrat Bileytaşı keskin değildir amma, en sert demiri bile keskin eder
HZ ADEMİN MİRASI
Fatih Sultan Mehmet, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş Dilenci parayı alınca:
Aman Sultanım, demiş Koskoca bir padişah, kardeşine bu kadar para verir mi?
Fatih Sultan Mehmet, nereden kardeş olduğunu sorunca, dilenci:
İkimiz de Hazreti Ademin cocukları değil miyiz? demiş Elbette kardeşiz
Sultan Fatih:
Bu keşfini sakın başkasına soyleme, diye gulumsemiş Diğer kardeşlerimiz de pay isterse, sana zırnık bile duşmez
UYKU KARDEŞLİĞİ
Mevlana Hazretleri, talebelerinin biriyle yururken, yol kenarında birkac kopeğin sarmaş dolaş uyuduklarını gorurler
Yanındaki talebesi:
Guzel bir kardeşlik orneği, der Keşke insanlar da bundan ibret alsa
Mevlana, tebessum ederek karşılık verir:
Aralarına bir kemik atıver de, gor kardeşliklerini
BRAVO!
Genc bir şair, sacma sapan şiirlerini Victor Hugoya okuduktan sonra:
Ustad, diye sormuş Şiirlerimi nasıl buldunuz?
Victor Hugo:
Vezinsiz, kafiyesiz ve manasız bir şey yazmak istemiş ve tam muvaffak olmuşsunuz, demiş Bravo doğrusu
BEN CEKİLİRİM
Dunya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle unlu
filozof Diyojen, bir gun cok dar bir sokakta zenginliğinden başka
hicbirşeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır İkisinden biri kenara cekilmedikce gecmek mumkun değildir… Mağrur zengin, hor gorduğu filozofa: “Ben bir serserinin onunden kenara cekilmem der Diyojen, kenara cekilerek
gayet sakin şu karşılığı verir:
Ben cekilirim!!imageshazircevaplar5ad77556261dbgif
SIR
Yavuz Sultan Selim, bircok Osmanlı Padişahı gibi sefer hazırlıklarını gizli tutarmış Bir sefer hazırlığında veziri ısrarla seferin yapılacağı ulkeyi sorunca, Yavuz ona:
– Sen sır saklamasını bilir misin, diye sormuş
–Vezir, Yavuz’dan cevap alacağı umidiyle:
–Evet, Hunkarım bilirim, dediğinde; Yavuz cevabı yapıştırmış:
–Ben de bilirim